Shazam downloaden

Shazam is één van 's werelds populairste apps ter wereld en wordt elke maand gebruikt door meer dan 100 miljoen mensen. Muziek herkennen, songteksten bekijken en de muziek ontdekken die artiesten zelf shazamen.

Sta je op een festival of feestje en komt er een te gek nummer voorbij dat je graag nog eens wil horen? De handige gratis app Shazam herkent het liedje en geeft je direct de titel ervan.

Hoe werkt Shazam?

Wanneer je een leuk nummer hoort en je weet niet wie de artiest is of wat de titel is, laat je gewoon even Shazam zijn werk doen. Neem een klein stukje muziek op en het antwoord verschijnt zo op je beeldscherm. Dit allemaal met één druk op de knop. Met miljoenen muziekstukken in de online database zal Shazam zeer waarschijnlijk de uitkomst bieden. Net zoals bij Soundhound moet je er alleen voor zorgen dat de omgevingsgeluiden niet overheersend zijn. Anders wordt Shazam afgeleid en zul je geen of geen goed resultaat krijgen.

Naast het herkennen van muziek, kun je ook muziek ontdekken. Shazam geeft inzicht in allerlei verschillende hitlijsten, die jij uitkiest op regio en smaak. Woon je in Nederland en houd je van Nederlandstalig? Shazam zoekt voor jou de meest populaire hits van het moment bij elkaar. Verder is het mogelijk om de Top 100 wereldwijd helemaal gratis en zonder extra's te beluisteren. 

Omdat Shazam inzicht heeft in statistieken, kan het ook hits voorspellen. Zoeken er ineens meer mensen in Frankrijk naar een bepaald nummer? Shazam ze vaakst gezochte nieuwskomers speciaal voor jou in een lijstje. Zo kun jij al van een nummer genieten voordat het grijs wordt gedraaid op de radio!

Shazam herkent afbeeldingen

Shazam heeft in de laatste update een camera-icoon aan de app toegevoegd. Wanneer je de camera op een afbeelding of QR-code richt, herkent de app deze. Zo kun je bijvoorbeeld de poster van een film scannen, waarna Shazam je alle informatie over de film geeft en zelfs de trailer aan je toont.

Nadat Shazam een nummer herkent, zijn dit de opties:

  • Informatie over nummers: titel, artiest, etc
  • Beluister andere platen van een artiest
  • Bekijk videoclips
  • Vraag songteksten op en zing mee
  • Single kopen
  • Gratis hitlijsten luisteren

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is BSPlayer.