SoundCloud downloaden

Met ruim honderden miljoenen luisteraars is SoundCloud het grootste online sociale platform voor muziek.

Vele bekende artiesten plaatsen hier rechtstreeks hun nieuwste nummers. Volg je favoriete artiesten en luister hun muziek, waar je ook bent. En door meerdere artiesten en gebruikers te volgen, ontstaat er een interessante tijdlijn. Hier kun je precies zien wanneer er een nieuw nummer online kwam, wat jij en anderen hebben geliked en hoe snel een nummer populair werd.

Je eigen muziek uitbrengen

Het unieke aan SoundCloud is dat ook jij zelfgemaakte tracks kan toevoegen. Zo is een doorbraak een stuk dichterbij! Want valt jouw muziek in de smaak? Dan wordt deze ook bij anderen aangeraden. En uiteindelijk ben jij die nieuwe, hippe artiest die je echt gehoord moet hebben!

Deel je tracks overal op het web: Met de embedded player en audiokaarten kun je overal waar je publiek is muziek delen, van muziekblogs tot je eigen Twitter-stream.
Leer je publiek kennen en leg contact: Houd je voortgang bij met statistieken en communiceer rechtstreeks met je fans via reacties en berichten.
Neem je auteurstools overal en altijd met je mee: Of je nu thuis, in de studio of op tournee bent, houd de aandacht van je publiek vast met de mobiele app voor auteurs.

Muziek liken en delen

Of je artiest of luisteraar bent, het is de bedoeling van SoundCloud dat je op elkaar reageert. Zo onstaat er een unieke interactie, waardoor je elkaar kunt helpen. Een mooie functie hierbij is dat je een reactie kunt geven op een specifiek tijdstip in het nummer. Ben jij helemaal weg van de beat op 2.31? Laat daar dan ook je comment achter!

Premium account SoundCloud

Bij het aanmaken van een account kun je jouw Basic profiel upgraden naar een Pro of Unlimited abonnement. Bij een gratis Basic profiel kun je tot 2 uur muziek toevoegen. Voor een Pro abonnement betaal je dertig euro per jaar en heb je dubbel zoveel uploadruimte. Als je oneindig veel uren muziek wil plaatsen, kun je voor honderd euro per jaar een Pro Unlimited abonnement nemen. Wie weet breek je zelf door als artiest via SoundCloud!

Voordelen van SoundCloud:
  • Eigen muziek delen met de wereld
  • Interactie tussen artiest en luisteraar
  • Gebruiksvriendelijke interface voor Android, iOS en Windows Phone

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is MediaMonkey.