Vimeo downloaden

Natuurlijk ben je bekend met YouTube, maar ken je ook Vimeo? Op dit videoplatform draait het vooral om kwalitatief goede content en minder om zoveel mogelijk geld verdienen of views krijgen. Je ziet hier juist filmpjes die echt het bekijken waard zijn en waar kunstenaars, filmmakers en muzikanten werk van van hebben gemaakt.

Wat is het idee?

Net zoals YouTube is Vimeo een verzamelsite, iedereen kan zijn eigen content uploaden. De layout is 'schoon': weinig advertenties en geen pop-ups in de video's of ergens anders. Het draait op Vimeo echt om de inhoud. Dat heeft wel een kleine keerzijde: je kunt een gratis account op Vimeo aanmaken, maar als je onbeperkt wilt uploaden etc., betaal je €5 per maand.

Persoonlijk

Vimeo is persoonlijker dan YouTube. Zo kun je wachtwoorden op je filmpjes zetten, zodat alleen een select publiek de beelden kan zien. Verder heeft iedere video een 'tip jar': een fooienpot. Ben je helemaal fan van een video? Dan kun je, ook zonder te zijn ingelogd, een bedrag aan de maker doneren.

Daarnaast is het publiek van Vimeo een stuk vriendelijker: mensen reageren vooral in de vorm van feedback op je creaties. Complete scheldkanonnades en trolls blijven dus (vaak) achterwege.

Opties van de app:

  • Video's in HD streamen (1080p)
  • Video's bewaren om offline te kijken
  • Chromecasten naar grotere schermen
  • Content uploaden
  • Categorieën en makers volgen
  • En nog veel meer!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Tag&Rename.