Delicious Library downloaden

Ben jij een fervent verzamelaar van digitale content en heb jij een Mac of iOS apparaat? Dan is de app Delicious Library echt wat voor jou!

Wat is het?

Met Delicious Library kun je je gehele verzameling media beheren, organiseren en catalogiseren. Of dat nu digitale of analoge media is. Je bestanden staan niet meer saai onder elkaar in een rijtje, maar hebben een plekje in een 'echte' boekenkast gekregen. Delicious Library is de eerste die begon met het gebruik van een 'realistische' boekenkast in de interface.

Hoe werkt het?

Delicious Library is net wat anders dan de andere applicaties die er op de markt zijn. Zo kun je content inladen aan de hand van ISBN-nummers, of door het verslepen en loslaten van een Amazon.com URL. Verder is het mogelijk om barcodes van 'gewone' boeken en films te scannen met een Bluetooth scanner, een iSight Camera of een barcodepen met USB-aansluiting en zo je collectie aan te vullen met alle fysieke media die je bezit . Daarnaast kun je 'verbinden' met vrienden die de software ook hebben gedownload en elkaars (en je eigen) verzameling beoordelen. Ook van bestanden die jij niet eens in de bibliotheek hebt staan.

Andere functies:
  • Bibliotheek van een andere app importeren
  • Voice Search
  • Synchroniseren met iPod
  • Spotlight integratie
  • Een mini-boekenplank als dashboard widget
  • Maak een 'boekenplank' aan per soort collectie
  • Aanbevelingen op basis van huidige content
  • 3D weergave van hoesjes

Er zitten enkele grappige functies in Delicious Library verborgen. Zo fluistert er een stemmetje “I am your father” als je iets van Start Wars toevoegt en hoor je “Voldemort” als er iets van Harry Potter in de bibliotheek komt te staan.

Deze download van Delicious Library is een free trial. Je kunt het dus geheel gratis downloaden, maar na een tijdje blokkeert het programma. Ben je wel tevreden? Dan kun je het hele programma aanschaffen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Bibliotheken beheren.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Mp3tag.