Data Crow downloaden

Data Crow is een hele fijne, gratis media organizer. Door zo'n programma te gebruiken kun je al je collecties, digitaal en fysiek, van foto's tot e-booken, op één plek opslaan. Zo raak je nooit meer iets kwijt en heb je een duidelijk overzicht van wat er in jouw bezit is.

Anders dan anderen

Wat Data Crow onderscheidend maakt van bijvoorbeeld Delicious Library, is dat je er echt alles in kwijt kunt. En heb je een collectie die niet standaard is, zoals boeken of films? Dan kun je in Data Crow zelf een veld aanmaken om deze wel te archiveren.

Staan al je media in het programma? Dan kun je Data Crow als een soort server inzetten, waardoor al je familie en vrienden de informatie via het internet en zelfs een Data Crow client kunnen bekijken.

Belangrijkste kenmerken en functies:

  • Standaard modules gebruiken
  • Nieuwe modules maken
  • Uitleen register
  • Online service
  • Bestandsinformatie importeren
  • Webserver
Standaard modules gebruiken:

Heb jij een grote mediabibliotheek, digitaal of fysiek? Maak dit dan overzichtelijk en doorzoekbaar door de verzameling met Data Crow te catalogiseren. Een bepaalde verzameling heet in Data Crow 'module'. Er zitten er een aantal standaard ingebouwd: software, films, muziek, afbeeldingen en boeken. Hier zijn alle belangrijke informatievelden (titel, jaartal, auteur, etc.) al aangemaakt.

Nieuwe modules maken:

Verzamel je beeldjes, stripboeken of oude spelcomputers? Deze modules staan niet standaard in het programma, maar je ze wel zelf aanmaken!

Uitleen register:

Niets is voor een verzamelaar vervelender dan een item van je collectie uit te lenen en vergeten wie wat ook alweer had. Via Data Crow houd je makkelijk bij wie wanneer welk boek, film, etc heeft geleend.

Online service:

Waarom zou je zelf flapteksten, albumtitels, biografieën, etc. gaan typen, als deze informatie ook op internet te vinden is? Data Crow zoekt bij online bronnen (zoals Imdb, bol.com, amazon.com, etc.) naar de juiste info en importeert die in het programma. Handig!

Bestandsinformatie importeren:

Importeer informatie vanuit AVI-, DIVX-, XVID-, MP3-, MP4-, OGG-, JPG-, SVG-, PNG-bestanden en meer!

Webserver:

De Data Crow server stelt je in staat om de informatie van jouw collectie online beschikbaar te stellen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Mediaspeler.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Blendle.