Allergieradar downloaden

We zijn allemaal ontzettend blij als de lente en de zomer beginnen. Lekker barbecuen, buiten eten, in de tuin zitten, boswandelingen maken. Heerlijk! Maar voor mensen met hooikoorts wordt deze blijdschap een beetje teniet gedaan door de brandende en jeukende ogen, loopneuzen en longklachten.

Vroeger moest je maar zelf inschatten wanneer het ‘veilig’ was om naar buiten te gaan, tegenwoordig heb je daar natuurlijk een app voor! De Allergieradar, uiteraard afgeleid van Buienradar, is ontwikkeld door het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en geeft je:

  • Het hele jaar een actueel overzicht van de hooikoortsintensiteit in heel Nederland en 5 regio’s
  • De mogelijkheid om het verloop van je klachten te registeren
  • Dagelijks een nieuwe update over de start en duur van het bloeien van hooikoortsplanten
  • Regelmatig nieuwsberichten
  • Tijdens het graspollenseizoen een dagelijkse hooikoortsverwachting
  • Achtergrondinformatie over hooikoorts
  • Actuele en lokale weer

Registreer je eigen klachten en help anderen

Om van deze functie gebruik te maken, moet je je eerst regisreren op allergieradatr.nl De app bepaalt je locatie op basis van zendmasten en als je je GPS aan hebt staan wordt ook die optie gebruikt.

De klachtenscores worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Zo kunnen wetenschappers nog nauwkeuriger hooikoortsverwachtingen en informatievoorziening geven. Dit project is al zo’n drie jaar bezig en er zijn al veel nieuwe inzichten! De kracht van het Allergieradar onderzoek is de samenwerking tussen experts op gebied van gezondheid, biologie en verspreiding van hooikoortsplanten, meteorologie en communicatie.

Welke pollen veroorzaken jouw klachten?

Op Allergieradar.nl kun je je eigen klachtenscores vergelijken met de dagelijkse pollentellingen van het LUMC. Je krijgt daarmee meer inzicht in welke pollen het meest vervelend voor je zijn. Nu is dit namelijk nog niet duidelijk voor de meeste mensen! Weet je eenmaal waardoor jij het meeste niest? Dan kun je samen met je arts ervoor zorgen dat je klachten verminderen of zelfs verdwijnen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Python.