KonMari downloaden

Is jouw huis ook nooit zo opgeruimd als je zou willen? Of wil je een grote voorjaarsschoonmaak plannen, maar heb je geen idee hoe? Dan is de KonMari app echt wat voor jou!

Wat is KonMari?

Misschien had de vraag beter kunnen zijn: 'Wie is het?' De app is namelijk vernoemd naar en ontwikkeld door de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo. Zij werd bekend door haar besteller 'Opgeruimd!', waarvan er wereldwijd meer dan 70 miljoen exemplaren zijn verkocht.

Met de app leer je de opruimtactieken van Kondo kennen. Je verdient badges als je bijvoorbeeld je kledingkast opruimt, boeken weggooit of kranten in de papierbak gooit. Ook kun je hiervan foto’s posten of vragen stellen aan andere gebruikers. Op het dashboard kun je zien wat anderen hebben gedaan, een checklist bijhouden hoe ver je bent en kletsen met anderen. Is het weer tijd om wat op te ruimen? De app stuurt je een notificatie.

Hoe begin je?

Na installatie van de app, moet je een account aanmaken. Hierin geef je aan hoe groot je huis is. In de app vind je categorieën zoals kleding, boeken, papier, komono (allerlei troep zoals cd’s, kabels, makeup en kerstspullen) en sentimentele items. Hierin geef je aan welke items voor jou relevant zijn en hierna worden er regelmatig opruimadviezen en notificaties naar je gestuurd. Handig!

De app is nu alleen nog voor iOS verkrijgbaar, maar zal binnenkort ook voor Android verschijnen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is PDF Creator.