Boot Camp downloaden

Heb jij een Macbook of iMac waarop MacOS draait, maar zou je graag gebruik willen maken van Windows op deze computer? Dat is mogelijk met het programma Boot Camp. Bij Downloaden.nl vertellen we je graag hoe je Boot Camp gratis gebruikt?

Wat is Apple Boot Camp?

Boot Camp is software die ontwikkeld is door Apple. Deze software stelt je in staat om Windows 10 te installeren op een Mac. Dit kan handige zijn wanneer je bepaalde software wilt kunnen gebruiken op je Mac die eigenlijk niet voor Mac beschikbaar is.

Door Boot Camp te installeren kun je tijdens het opstarten van je Mac kiezen tussen MacOS en Windows en kun je dus eenvoudig schakelen. Ook wordt MacOS dus ook niet van de computer verwijderd.

Boot Camp gratis downloaden

Boot Camp is een gratis oplossing bij Mac die je zelf installeert. We leggen je graag in enkele stappen uit hoe je Boot Camp kunt downloaden op je Mac:

Let op: voor installatie van Boot Camp is een lege USB-stick of schijf van minimaal 16 GB benodigd die geformatteerd is voor FAT. Daarnaast is er 64GB aan vrije opslagruimte nodig op de opstartschijf van de Mac. Je hebt daarnaast een officiële licentie voor Windows 10 nodig.

  1. Klik op deze pagina op de download button. Dit is een officiële download van Apple zelf.
  2. Open het ZIP bestand dat gedownload wordt en open na het decomprimeren de Boot Camp 5 map.
  3. Kopieer alle bestanden in deze map en verplaats deze naar de USB-stick.
  4. Open nu configuratie vanuit de USB-stick en volg de instructies op het scherm waarbij je de wijzigingen opslaat wanneer gevraagd.
  5. Herstart het systeem zodra de installatie voltooid is.
  6. Zodra de computer opstart kun je nu vanuit de USB-stick kiezen om Windows 10 te starten in plaats van MacOS. Houd hiervoor de Option-toets ingedrukt tijdens het opstarten.

Kan ik Boot Camp gebruiken op mijn Mac

Het is belangrijk om te weten dat Boot Camp niet werkt op iedere Mac, maar er aantal vereisten zijn. Zo heb je minimaal 64GB aan vrije opslagruimte nodig. Heeft je Mac meer dan 128 GB aan RAM-geheugen Dan heb je minimaal die hoeveelheid aan geheugen nodig als vrije opslagruimte.

Daarnaast is er een maximale leeftijd aan je Mac. Boot Camp werkt op deze Macs:

  • MacBook Air, Macbook Pro, Mac Mini en iMac van 2012 of later
  • MacBook van 2015 of later
  • Mac Pro van 2013 of later
  • iMac Pro alle modellen

Boot Camp werkt voor nu alleen op Macs met een Intel processor, niet op de nieuwere versies met een Apple processor.

Boot Camp of Parallels?

Met Parallels bestaat er een vergelijkbare tool waarmee je Windows kunt gebruiken op een Mac. Boot Camp is echter zoals gezegd alleen beschikbaar voor Macs met een Intel-processor en werkt dus niet op de nieuwste versies (zoals met de Apple M1 en M2 processoren). Parallels kan hierbij wél gebruikt worden.

Heb je dus een Mac met een Apple processor en wil je Windows kunnen gebruiken? Kies dan voor de Parallels download.

Boot Camp downloaden

Aan de slag met Boot Camp op je Mac om Windows te kunnen gebruiken? Start dan nu de gratis download van de officiële versie via Downloaden.nl

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Plex Media Server & Center.