ChatGPT app downloaden

Heb je in de afgelopen jaren nog niet van ChatGPT gehoord? Dan heb je wel een beetje onder een steen geleefd. Met ChatGPT beschik je namelijk over een krachtige chatbot op basis van Artifical Intelligence (AI) die je kan helpen met allerlei taken. Wil jij ook graag gebruikmaken van de ChatGPT chatbot? Ontdek dan via deze pagina op Downloaden.nl hoe ChatGPT downloaden werkt.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een geavanceerde AI-chatbot die gecreëerd werd door het bedrijf OpenAI, een bedrijf dat in 2015 werd opgericht door onder andere Elon Musk van Tesla. ChatGPT is dus een chatbot die gecreëerd is op basis van het GPT-model van het bedrijf, wat staat voor Generative Pre-trained Transformer. Dit betekent dat de chatbot zelflerend is en dus steeds beter wordt en steeds meer kennis heeft. In vaktermen wordt dit ook wel een Natural Language Generation (NLG) tool genoemd.

Wanneer je dus spreekt met de chatbot spreek je niet met een echt persoon, maar met een robot met een extreem uitgebreide hoeveelheid kennis. Dat betekent dat je ChatGPT in feite bijna overal voor in kunt zetten: van het beantwoorden van simpele vragen tot het genereren van ideeën en van het oplossen van een gecompliceerd wetenschappelijk probleem tot het voeren van een gezellig gesprek.

Hoe downloaden ChatGPT app?

ChatGPT gebruiken is heel simpel, het enige wat je in feite nodig hebt is een account. Hiervoor volg je de volgende stappen:

 1. Druk op de downloadknop op deze pagina.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: ChatGPT voor Windows of Mac of de ChatGPT app voor Android en iOS.
 3. Start de download en creëer een account.

Let op dat ChatGPT in gebruik niet gratis is, tenzij er weinig vraag is op dat moment. Het is wel gratis om een account te maken. Om ChatGPT uitgebreid te kunnen gebruiken reken je af in zogeheten tokens. Wat de exacte kosten zijn is echter niet te voorspellen, want dit is onder meer afhankelijk van het model dat je gebruikt. Over het algemeen zijn de kosten echter zeer laag en zelfs bij regelmatig gebruik van ChatGPT 3.5 als particulier kost het je meestal niet meer dan een euro per maand.

Hoe werkt ChatGPT?

Zoals hierboven al gezegd kun je ChatGPT voor enorm veel taken gebruiken. Over het algemeen zijn er echter een paar kernfunctionaliteiten:

 • Vragen beantwoorden: ChatGPT zal vrijwel iedere vraag die maar in je opkomt met een hoge mate van nauwkeurigheid kunnen beantwoorden. Het moeten dan natuurlijk wel vragen zijn die een persoon die je niet kent moet kunnen beantwoorden. Hij weet niet hoe je zus heet, bij wijze van spreken.
 • Inspiratie: Ben je bezig met een creatief project en loop je vast? Je kunt ChatGPT gebruiken om je te helpen met het verzamelen van ideeën. Denk aan verhalen, gedichten, songteksten, campagnes en slogans.
 • Vertalen: Heb je een bestand of document dat vertaald moet worden of wil je controleren of iets grammaticaal correct is? ChatGPT kan je hierbij helpen.

Over het algemeen is ChatGPT dus heel breed inzetbaar. Het is wel belangrijk om je te realiseren dan ChatGPT een robot is en zijn of haar informatie van het internet haalt uit beschikbare bronnen. Alle antwoorden zijn gebaseerd op iets wat in feite als een keer gezegd, geschreven of bedacht is. Daarmee is hij in feite (nog) niet in staat om de wetenschappelijke vraagstukken van deze tijd op te lossen of om volledig originele content aan te leveren, in welke vorm dan ook.

ChatGPT 3.5 of Chat GPT 4?

De meeste gebruikte versie (of beter gezegd: model) van ChatGPT momenteel is ChatGPT 3.5. Echter bestaat ook al een tijdje ChatGPT 4, dus wat is dan het verschil? We sommen het voor je op:

 • ChatGPT 4 is momenteel nog in zijn pilot versie, waarbij je maandelijks een vast bedrag betaalt om dit te kunnen gebruiken. ChatGPT 3.5 is in principe gratis te gebruiken.
 • ChatGPT 3.5 kan tijdens een gesprek ongeveer 8.000 woorden onthouden (dit noemen we ook wel short-term memory), waar dit bij GPT 4 acht keer zo groot is met 64.000.
 • ChatGPT 4 kan informatie halen uit webpagina’s wanneer je de URL invoert, ChatGPT 3.5 is hier niet toe in staat.
 • ChatGPT 4 beheerst meer talen, namelijk 26.
 • Vergeleken met ChatGPT 3.5 heb je bij versie 4.0 82% minder kans dat hij een antwoord geeft wanneer hij de vraag technisch gezien ‘niet mag beantwoorden’.
 • Met ChatGPT 4.0 heb je 60% minder kans dat hij zelf feiten verzint, hij is dus accurater.
 • ChatGPT 3.5 produceert antwoorden op basis van maar liefst 175 miljard verschillende parameters, wat al meer dan 100 keer zoveel was al ChatGPT 2. OpenAI heeft deze cijfers voor ChatGPT 4 niet meer bekend gemaakt, maar de verwachting zijn dat deze misschien wel 100 biljoen parameters gebruikt.

Gratis ChatGPT downloaden?

Wil je ChatGPT ontdekken en ook gratis aan de slag met deze intuïtieve tool? Begin dan vandaag nog gratis en stel de meest interessante en grappige vragen om te ontdekken hoe hij hierop antwoordt.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WordPress.