Fender Play downloaden

Wil jij graag (beter) gitaar leren spelen, maar kom je er zelf niet uit? Dan zit je goed met de innovatieve Fender Play app. We leggen je uit hoe je Fender Play gratis gebruikt!

Wat is Fender Play?

Fender Play is een app die ontwikkeld is door de Fender Musical Instrument Corporation, de wereldwijde marktleider in gitaren. Het bedrijf is met name bekend geworden dankzij de ontwikkeling van de Fender Stratocaster, Fender Telecaster, Fender Precision Bass en topkwaliteit gitaarversterkers.

Fender heeft met name een heel bekende historie, maar is de laatste jaren ook weer enorm innovatief aan de slag. Met de Fender Play app is het bedrijf namelijk ook heel snel groot geworden in online gitaarlessen. Wat biedt de Fender Play app je?

  • Meer dan 3.000 gitaarlessen voor akoestisch gitaar, elektrisch gitaar, basgitaar en ukulele.
  • Een stemparaat voor je gitaar.
  • Lessen voor alle niveaus, van de echte beginner tot gevorderde gitaristen.
  • Leer in no-time je favoriete liedjes spelen
  • 4K multi-camera producties met split screen, waardoor je iedere aanslag en not perfect kunt volgen.
  • Met Practice Mode en Feedback Mode krijg je real-time feedback op je gitaarspel.
  • Leer hele liedjes, gitaar riffs en toonladders.
  • Gitaar leren spelen afgestemd op jouw muzieksmaak.

Gratis Fender Play Downloaden

Je kunt helemaal gratis beginnen met gitaar leren spelen via de Fender Play app. Kies het juiste besturingssysteem (iOS of Android) en start de Fender Play app downoad via de button!

Gebruik van de app kost normaal gesproken €27,82 per maand of €17,64 per maand wanneer je direct een jaarabonnement afsluit. We raden je aan om voor het jaarabonnement te kiezen. Niet alleen krijg je dan veel korting, maar je kunt zo ook nog eens gebruikmaken van de 14 dagen gratis trial. Zo kun je de app dus in eerste instantie gratis proberen en is hij binnen 14 dagen gratis opzegbaar.

Kies je voor het maandelijks opzegbare abonnement, dan krijg je een proefperiode van 7 dagen.

Koop je een Fender gitaar, dan krijg je vaak een langere gratis periode om de app te gebruiken. Het verschilt echter vaak per gitaar en per moment van aankoop hoe lang deze proefperiode is.

Hoe werkt Fender Play?

Het leren bespelen van een gitaar heeft veel oefening en tijd nodig, maar dat is tegelijkertijd ook een grote hobbel om ermee te beginnen. Want waar begin je en hoe zorg je ervoor dat je niet te snel gaat of er direct erg veel tijd aan kwijt bent?

Met de Fender Play app geniet je van zogeheten ‘bite-sized’ lessons. Dit zijn korte filmpjes waarin iets uitgelegd wordt voor zowel beginners als gevorderden. Zo kun je binnen enkele minuten een nieuwe techniek of skill leren. Vervolgens kun je met verschillende oefeningen, inclusief real-time feedback, je deze techniek meester maken.

De app is zo gemaakt dat hij altijd aansluit op je niveau met verschillende levels. De bedoeling is dat je telkens na enkele korte lessen een nieuwe skill, riff of zelfs een volledig liedje kent. Zo is de instap laag en blijft het leuk en verfrissend. Vergeet vooral ook niet je doelen en je muzieksmaak in te voeren, zodat de app nog beter aansluit op jouw wensen!

Zeer geschikt voor beginners

Kun je nog helemaal niet gitaar spelen, geen zorgen. De Fender Play app begint echt helemaal bij het begin. Het enige wat je nodig hebt is een gitaar en een plectrum. Dat hoeft ook niet per se een Fender gitaar te zijn, het werkt met ieder merk.

Wil je graag elektrisch gitaar leren spelen? Dan geeft de app ook tips voor het instellen van je gitaarversterker voor de perfecte sound.

En als gevorderde gitarist?

Fender Play is het meest geschikt voor beginnende gitaristen, maar ook als gevorderde kun je je er vele uren in verliezen. Ontdek nieuwe technieken, leer nieuwe nummers spelen of maak simpelweg gebruik van de handige oefeningen!

Laat je vooral niet tegenhouden, het is echt de moeite waard. Je kunt het begin heel eenvoudig overslaan. Toch niks voor jou? Zeg het dan eenvoudig tijdens de proefperiode weer op.

Download Fender Play app

Kan je niet wachten op de nieuwe Jimi Hendrix, Eric Clapton of Jimmy Page te worden? Begin dan vandaag nog met de gratis trial van Fender Play om te ontdekken of het iets voor je is!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Maverick.