Ubuntu downloaden

Ben je Windows of Mac nu wel zat, of wil je gewoon wat nieuws uitproberen? Download dan het gratis besturingssysteem Ubuntu. Je vindt hier de officiële Ubuntu download.

Wat is Ubuntu?

Ubuntu is ontwikkeld door een community van computerliefhebbers en is een open source-systeem dat gebaseerd is op Linux. Het is zelfs een van de meest populaire distributies van Linux. Het is een goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, gratis en veelzijdige oplossing voor het besturingssysteem.

 • Het systeem is snel en wordt niet langzamer na verloop van tijd.
 • Geen speciale veiligheidssoftware (zoals antivirus) nodig.
 • Eenvoudig en voor iedere computergebruiker - van beginner tot expert.
 • Vooraf geïnstalleerde software zoals mediaspeler, webbrowser, etc.
 • Volledig vrij en volledig gratis en dat zal het ook altijd blijven.
 • Bevat geen reclame of ongewenste software, stuurt geen privégegevens door.

Waarom Ubuntu downloaden?

Ubuntu is ontwikkeld met het idee dat iedereen - ongeacht zijn of haar technische vaardigheden - problemen met de computer moet kunnen oplossen. Daarom is het systeem zo ontworpen dat het zeer gebruiksvriendelijk is. En ook nog eens veilig!

Gratis Ubuntu download!

Ben jij op zoek naar een stabiel en flexibel besturingssysteem, dan is Ubuntu de perfecte keuze. Gratis Ubuntu downloaden? We vertellen je hieronder meer over de installatie die je volgt na het downloaden. Daarna kun je er direct mee aan de slag.

Kies het juiste besturingssysteem en start de free Ubuntu download via de button.

Hoe Ubuntu installeren?

Na het downloaden van Ubuntu kun je het programma installeren, en dat gaat heel vlot! Binnen een half uur heb je alles aan de gang. Dat wijst eigenlijk zichzelf. De volgende mogelijkheden die standaard mee geïnstalleerd zijn met Ubuntu, laten meteen zien hoe compleet het programma is:

 • Webbrowser
 • Een compleet Office pakket
 • Virtualisatie software
 • Chat software
 • Media spelers
 • E-mail cliënt

Hoe werkt Ubuntu?

Zoals gezegd werkt Ubuntu erg eenvoudig en wijst het goed zichzelf, het lijkt ook veel op het gebruik van andere besturingssystemen. Je moet gewoon even weten wat alles precies betekent en hoe je bepaalde instellingen doet. Die uitleg wordt heel mooi weergegeven in onderstaand filmpje. Een goede Ubuntu Beginners Guide!

Eenvoudige Ubuntu interface

Ubuntu heeft een intuïtief, makkelijk te gebruiken grafisch gebruikersinterface (GUI). Je kunt meteen aan de slag met je computer, zonder dat je eerst veel dingen hoeft te leren. Daarnaast is het een veilig en stabiel systeem, dat regelmatig bijgewerkt wordt met updates en verbeteringen.

Het is ook erg flexibel: je kunt het gemakkelijk aanpassen naar verschillende hardware configuraties. Heb je geen desktop staan? Wanneer je je smartphone met een beeldscherm, toetsenbord en muis koppelt, verandert het in een computer.

Verschil Ubuntu & Linux Mint

Linux behoort samen met Windows tot de populairste besturingssystemen voor laptops, servers en desktops. Er zijn verschillende distributies verkrijgbaar, waarvan Ubuntu en Linux Mint tot de bekendste behoren. Linux Mint is gebaseerd op Ubuntu.

Het zijn alle twee gebruiksvriendelijke keuzes! Het verschil? Linux Mint wordt vaak gezien als de beste keuze als je zoveel mogelijk opties wilt voor het customizen van je systeem. Het heeft een uitgebreide bibliotheek met software wat veel mensen handig vinden. Wil je gewoon een simpel, veilig en gebruiksvriendelijk besturingssysteem met alles wat je in de basis nodig hebt? Dan is Linux Ubuntu een ideale keuze voor je.

Download Ubuntu en probeer het zelf

Je kunt gratis en vrijblijvend Ubuntu downloaden, zodat je zelf ervaart of dit besturingssysteem bij je past. Misschien ben je er gek van, misschien ook niet. Feit is in ieder geval dat het een erg veilig programma is dat privégegevens niet doorstuurt, en dat het ook nog eens een systeem is dat na verloop van tijd niet traag wordt. En een snelle computer, dat willen we toch allemaal?!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Funda.nl.