Linux Mint downloaden

Het doel van de makers van Linux Mint is om een modern, elegant en comfortabel besturingssysteem te creëren dat uitstekende prestaties levert en makkelijk in gebruik is. Met deze gratis Linux Mint download komt het binnen handbereik!

Wat is Linux Mint?

Linux Mint is een van de populairste Linux distributies die graag gebruikt wordt als alternatief besturingssysteem van bijvoorbeeld Windows. Dat heeft onder meer te maken met de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en de veiligheid.

Waarom Linux Mint?

Het allergrootste voordeel: het is gratis en dat zal het ook altijd blijven! Er wordt geen vervelende software mee geïnstalleerd en je bent nergens tot verplicht. Alleen al deze voordelen zijn genoeg voor miljoenen mensen. Ook fijn: het systeem is zo veilig, dat je geen extra anti-virussoftware hoeft te installeren. Verder zijn er een aantal opties meteen, gratis, geïnstalleerd:

  • Webbrowser
  • E-mail cliënt
  • Mediacenter
  • Personalisatie opties

Gratis Linux Mint download!

Heb jij behoefte aan een alternatief besturingssysteem dat extra veilig en snel is? Dan kun je hier Linux Mint downloaden en het zelf proberen. Het werkt zoals je van de meeste besturingssystemen gewend bent. We vertellen je hieronder meer over de installatie en de werking van Linux Mint. Maar eerst Linux Mint gratis downloaden!

Kies het juiste besturingssysteem en start de free Linux Mint download via de button.

Hoe Linux Mint installeren?

Na het downloaden van Linux Mint start je de installatie en kies je de gewenste taal. Je zorgt dat je verbonden bent met internet en volgt de procedure. Die wijst eigenlijk zichzelf. Je kunt vervolgens ook kiezen of je de computer voortaan standaard in Linux Mint wil laten opstarten, of dat je het naast het huidige besturingssysteem wilt installeren.

Hoe werkt Linux Mint?

Na het installeren van Linux Mint kun je ermee aan de slag. Verken de omgeving en gebruik het zoals de meeste besturingssystemen, maar dan extra snel en veilig. Onderstaande Linux Mint Beginners Guide heeft je een goed beeld van hoe je het besturingssysteem gebruikt.

Verschil Linux Mint en Ubuntu

Linux is niet één systeem, maar bestaat uit verschillende varianten. Deze worden Linux distributies genoemd. Linux Mint is hier een voorbeeld van, maar ook Ubuntu. Hoewel Linux Mint op Ubuntu is gebaseerd, zijn er een paar belangrijke verschillen tussen de twee.

Zo is het installeren van de Linux Mint distributie net wat eenvoudiger en is het in de ogen van de makers gebruikersvriendelijker. Je kunt er meer zaken eenvoudiger mee personaliseren. Er wordt wel gezegd dat Ubuntu meer controle biedt over het besturingssysteem, en dat het stabieler is. Daarentegen wordt het ook wel als een net iets complexer systeem beschouwd.

Linux Mint download, probeer het zelf!

Uiteindelijk is het een persoonlijke voorkeur welk besturingssysteem het beste bij je past. Met Linux Mint kies je in ieder geval voor een betrouwbaar en privacy veilig systeem. Probeer het zelf en ontdek of Linux Mint jouw nieuwe systeem wordt!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is FileZilla.