FileZilla downloaden

Op zoek naar een gratis download van FileZilla? Je bent hier op Downloaden.nl aan het juiste adres. Met deze gratis FTP-client kun je op eenvoudige wijze bestanden en webpagina’s downloaden en uploaden van en naar de server.

FileZilla Mac en Windows

Het gratis programma FileZilla voor Windows en Mac is en blijft gratis in gebruik. Een eenvoudige tool met een overzichtelijke gebruikersinterface waarop je direct bestanden kunt uploaden. Tevens ontdek je hier de huidige voortgang van het uploadproces en zie je de bestanden die al op de server of webomgeving staan.

  • Bestanden uploaden en downloaden van en naar de server
  • Werkt met behulp van FTP (File Transfer Protocol)
  • Overzichtelijke interface, vanaf daar direct uploaden en voortgang inzien
  • Regelmatig updates om het programma te verbeteren
  • In één actie van de server downloaden, bewerken en weer uploaden

FileZilla gratis downloaden

Wil je FileZilla downloaden, gratis en voor niets? Dan zit je hier dus goed. Met FileZilla Client kom je direct in de handige interface en kun je aan de slag. Hoe werkt gratis FileZilla downloaden?

  1. Start de download via de button
  2. Kies het juiste besturingssysteem
  3. Open FileZilla Client

Eventueel kun je direct FileZilla Server downloaden voor Windows. Deze tool is geschikt voor iedereen die zelf een FTP server op wil zetten.

Hoe werkt FileZilla (FTP)?

De gratis FTP solution FileZilla ondersteunt niet alleen FTP, maar ook FTP over TLS (FTPS) en SFTP. Je kunt er encryptie mee uitvoeren. Daarnaast heeft de tool een Site Manager. Hiermee kun je de instellingen van meerdere websites en servers aanpassen. De open source software FileZilla is gratis, eenvoudig en veilig te gebruiken.

Eigen website bouwen en uploaden met FileZilla

FileZilla Clients is alles wat je nodig hebt wanneer je je eigen website in de lucht wil krijgen. Eerst bouw je je pagina’s zelf met HTML-code en daarna upload je ze naar de server van je hostingprovider. Via de File-button in FileZilla kies je voor Site Manager > New Site. Nu geef je de naam van je domein in en vul je de gegevens in die je van je hosting partij hebt gekregen. De hosting staat in de meeste gevallen dan op ftp.jouwdomeinnaam.com. Tijd om te connecten! Daarna kom je in de handige interface met een overzicht van de mappen en kun je nieuwe bestanden uploaden (of downloaden, bewerken, uploaden).

Regelmatig updates FileZilla download

Regelmatig komen er FileZilla updates beschikbaar. Hiermee komen nieuwe functies vrij, zoals meerdere serverconnecties in verschillende tabbladen openen (versie 3.3). Encryptie support en een verbeterde display (FileZilla Server 1.0.0). Regelmatige bugfixes, zoals in Client FileZilla versie 3.55.1. Professionele gebruikers kunnen daarnaast upgraden naar FileZilla Pro. Deze versie voegt ondersteuning toe voor cloudopslagprotocollen. Je vindt op deze pagina de laatste versie van FileZilla, download nu!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NS App.