Java downloaden

Java is een van de meest invloedrijke en ook meest gebruikte programmeertalen die ooit ontwikkeld zijn. Java is nog steeds onmisbaar voor webontwikkelaars en heeft de manier waarop developers werken drastisch veranderd. Op zoek naar een Java download? Je downloadt Java gratis via Downloaden.nl.

Wat is Java?

Java is een programmateertaal die in 1995 werd ontwikkeld door Sun Microsystems (nu onderdeel van Oracle). De programmeertaal was uniek omdat het objectgeoriënteerd is. Hierdoor worden programma’s opgebouwd uit objecten die een interactie met elkaar hebben door middel van berichten.

Hoe Java downloaden?

Java downloaden is eenvoudig via enkele stappen:

  1. Klik op de download knop op deze pagina.
  2. Selecteer je besturingssysteem: Java voor Windows of Java voor Mac.
  3. Begin de download op je smartphone!

Java downloaden is ook mogelijk op Linux-systemen. Volg hiervoor de button voor de Windows download.

Waarom Java downloaden?

Waarvoor heb je Java eigenlijk nodig en waarom zou je het daarom willen downloaden? Java downloaden is nuttig in een aantal situaties:

  • Software ontwikkelen: Als developer kun je de Java download gebruiken om Java-toepassingen te bouwen. Door Java te downloaden krijg je toegang tot de Java Development Kit (JDK), waarmee je Java-code kunt schrijven, compileren en uitvoeren.
  • Uitvoeren van Java: Als eindgebruiker heb je een Java download nodig om Java-toepassingen uit te kunnen voeren op je computer. Java wordt zeer veel gebruikt en Java is daarom op veel computersystemen en browser voortaan standaard geïnstalleerd, maar dit is niet altijd het geval.

Waarvoor wordt Java gebruikt?

Java wordt sinds zijn uitvinding gebruikt voor veel verschillende toepassingen en in vrijwel alle industrieën. Zo wordt Java gebruikt voor de volgende zaken:

  • Java web development: Java wordt veel gebruikt voor het bouwen van webtoepassingen.
  • Java app development: Met platformen zoals Android Studio kunnen developers Java gebruiken voor het bouwen van apps.
  • Bedrijfsapplicaties: Java wordt veel gebruikt bij het ontwikkelen van applicaties voor bedrijven, zoals CRM-systemen, ERP-systemen en financiële software.
  • Big data: Java speelt een grote rol in de wereld van big data met frameworks die veel gebruikt worden welke gebrouwd zijn op Java-technologie.
  • Internet of things: Doordat Java schaalbaar en betrouwbaar is wordt het vaak gebruikt bij het ontwikkelen van IoT-toepassingen.

Java werkt onafhankelijk van platform

Java-toepassingen kunnen uitgevoerd worden op iedere apparaat of besturingssysteem dat een Java Virtual Machine (JVM) ondersteunt. Hierdoor kunnen developers één codebase gebruiken om toepassingen te kunnen ontwikkelen voor meerdere platformen tegelijkertijd.

Java is objectgeoriënteerd

Java is gebaseerd op het concept van objectgeoriënteerd programmeren, waardoor developer software kunnen structureren met behulp van herbruikbare componenten. Dit zorgt er niet alleen voor dat stukjes code dus hergebruikt kunnen worden, maar zorgt er ook voor dat toepassingen beter te onderhouden en schaalbaar zijn.

Java is veilig

De beveiliging van Java bestaat onder andere uit sandboxing, byte-code verificatie en classloaders. Daardoor kunnen Java-toepassingen veilig worden uitgevoerd, zelfs in potentieel vijandige omgevingen.

Java community

Java heeft een bloeiende community aan developers van over de hele wereld. Deze community draagt constant bij aan de groei en evolutie van de programmeertaal. Java is dus al bijna 30 jaar oud, maar blijft toch nog steeds beter worden. Java heeft daarnaast een groot ecosysteem aan bibliotheken, frameworks en tools om developers te helpen bij het bouwen van applicaties.

Vandaag aan de slag met Java

Wil jij vandaag nog aan de slag met Java of wil je Java-toepassingen kunnen openen op je computer? Klik dan op de downloadknop van deze pagina op Downloaden.nl en start vandaag nog je gratis Java download.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Adobe Acrobat DC.