Komoot app downloaden

Ben jij een liefhebber van buitenactiviteiten en een echte avonturier? Dan is de Komoot app de ultieme digitale reisgenoot. Dankzij de Nederlandstalige Komoot app ontdek je nieuwe routes, leg je je activiteiten vast en deel je ze met je vrienden. Download Komoot gratis voor je smartphone of tablet via Downloaden.nl.

Wat is de Komoot app?

De Komoot app werd ontwikkeld door een team van outdoor liefhebbers uit Duitsland. Het belangrijkste doel van de app is om je te helpen bij het ontdekken en plannen van nieuwe outdoor activiteiten. Denk aan bijvoorbeeld wandelen, fietsen of hardlopen. Met Komoot ontdek je nieuwe routes of leg je routes vast die je goed bevallen zijn. Ondertussen is het mogelijk je activiteiten te volgen en te delen met anderen om vooral hen te motiveren dezelfde route af te leggen. Komoot is daarmee een alles-in-één app om nieuwe outdoor avonturen te beleven en je ervaringen te delen met andere liefhebbers.

Komoot app functies

De Komoot app heeft een aantal handige functies om jou te helpen meer uit je outdoor avonturen te halen. De belangrijkste zijn:

 • Ontdek met Komoot nieuwe wandel-, fiets, en hardlooproutes. Deze routes zijn samengesteld door de Komoot community en lokale experts.
 • Stel gepersonaliseerde nieuwe routes samen op basis van je voorkeuren. Hierbij wordt rekening gehouden met bijvoorbeeld het terrein, de afstand en de moeilijkheidsgraad.
 • Synchroniseer je routes met je GPS-systeem. Je kunt Komoot ook downloaden voor bijvoorbeeld je Garmin of Wahoo GPS-computer. Zo kun je de route gemakkelijk volgen, ook als je offline bent.
 • Volg je prestaties, houd je voortgang bij en stel nieuwe doelen voor jezelf. Denk hierbij aan de afgelegde afstand, snelheid of hoogteverschillen.
 • Leg je avonturen vast met foto’s of notities die je kunt delen met je vrienden.

Hoe Komoot app downloaden?

Met slechts een paar simpele tikken download je de Komoot app op je smartphone of tablet. Hoe werkt dat dan?

 1. Klik op de downloadknop op deze pagina.
 2. Selecteer het juist besturingssysteem: Komoot app voor iOS of Komoot app voor Android.
 3. Volg de instructies op het scherm om de Komoot app te installeren.

Hoe werkt Komoot?

Heb je de Komoot app gedownload en ben je klaar om op avontuur te gaan? Verken dan de kaart in de app om routes in jouw omgeving te vinden of creëer zelf een nieuwe route met de routeplanner. Sla vervolgens je favoriete routes op en synchroniseer ze eventueel met je GPS-navigatie om ze gemakkelijk te gebruiken tijdens je avonturen. Vergeet niet je avonturen vast te leggen en notities te maken om ze te delen met de Komoot community of op social media.

De Komoot app ook gebruiken om je fitness doelen te bereiken? Dan kan door de prestatietracker te gebruiken om je voortgang bij te houden.

Wat kost Komoot?

Komoot is in principe een app die gratis te gebruiken is. Met de gratis app heb je toegang tot gesproken navigatie, offline kaarten, wekelijkse updates van je kaarten en de app is beschikbaar op al je apparaten. De gratis versie van Komoot heet Komoot Maps. Belangrijke notitie hierbij is wel dat het wel noodzakelijk is om kaarten te kopen om de app te kunnen gebruiken. Dat kost:

 • Enkele regio: €3,99
 • Regiopakket van meerdere regio’s: €8,99
 • Alle regio’s ter wereld: €29,99

Er is echter ook een betaalde variant, genaamd Komoot Premium. Hiermee heb je voor €4,99 per maand, of €59,99 per jaar, automatisch toegang tot alle regio’s ter wereld. Bovendien krijg je extra functionaliteiten, zoals:

 • Plannen van avonturen die meerdere dagen duren.
 • Speciale routes voor sporten, zoals mountainbiken of hiken.
 • Weerberichten op je route.
 • Live tracking van je locatie.
 • 3D-kaarten.
 • Bundelen van je favoriete routes en highlights in persoonlijke collecties.
 • Koppeling met Garmin-apparaten.

Ga op pad met Komoot

Ook op avontuur met de Komoot app? Download de app dan gratis via Downloaden.nl om alle functionaliteiten te ontdekken. Kies vervolgens voor het kopen van kaarten of neem Komoot Premium voor de ultieme ervaring.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is 7+ Taskbar Tweaker for Windows 10.