NS App downloaden

De NS App is de ultieme reisplanner en reisassistent voor je treinreizen in Nederland. Met de NS app heb je alles in de hand wat je nodig hebt voor een soepele en stressvrije treinreis. De NS App download je gratis voor Android en iOS via Downloaden.nl.

Wat is de NS App?

De NS App is een app voor smartphones die ontwikkeld is door de Nederlandse Spoorwegen (NS), het nationale spoorwegbedrijf in Nederland. Dankzij de NS app is het onder andere mogelijk reisroutes te plannen, vertrektijden te checken en tickets te kopen vanuit één overzichtelijke app. Prettige reis!

Hoe de NS App downloaden?

De NS app downloaden en direct beginnen met het plannen van je treinreizen in Nederland via je smartphone? Dat is eenvoudig via enkele stappen:

  1. Klik op de download knop op deze pagina.
  2. Selecteer je besturingssysteem: NS app voor iOS of NS app voor Android.
  3. Begin de download op je smartphone!

Hoe werkt de NS app?

De NS app heeft een aantal handige functies aan boort om je treinreis zorgeloos te laten verlopen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Reisplanner: Plan eenvoudig je treinreis met de reisplanner-functie van de app. Voor je station van vertrek en aankomst in, selecteer de gewenste datum en tijd, en de app toont je vervolgens de beschikbare treinen en routes.
  • Vertrektijden: Bekijk actuele vertrektijden van treinen op alle stations in Nederland, zodat je nooit meer hoeft te wachten op het perron of op het verkeerde perron staat.
  • Extra reisinformatie: Ontvang real-time informatie over reizen met de trein. Denk hierbij aan eventuele vertragingen, werkzaamheden aan het spoor en storingen. Dit helpt om je reis beter te kunnen plannen en eventueel aan te passen.
  • Ticketverkoop: Koop je e-tickets voor de trein rechtstreeks in de NS app. Zo heb je geen gedoe meer met papieren kaartjes die kunnen scheuren of kwijtraken. Je tickets worden opgeslagen in de app en kunnen worden gescand op het station of door de conducteur in de trein.
  • OV-fiets: Reserveer een OV-fiets bij het station van aankomst via de app, zodat je eenvoudig kunt overstappen van de trein naar de fiets.
  • Parkeerplaats reserveren: Rijd je met de auto naar het station om vervolgens verder te reizen met de trein? Reserveer dan vooraf eenvoudig een parkeerplaats via de NS app.

NS App of 9292OV app?

Een aantal functionaliteiten van de NS app zijn ook beschikbaar via de app van 9292, waarom zou je dan kiezen voor de app van de NS? De NS app is volledig gericht op treinreizen en is ook ontwikkeld door de Nederlandse Spoorwegen. De app biedt informatie over vertrektijden, reisroutes, treintickets en andere specifieke diensten van de NS of NS-stations. De app van 9292OV richt zich op het volledige openbaar vervoer in Nederland, waaronder treinen, bussen, trams, metro’s en veerdiensten. De app is niet van een specifieke vervoerden, maar geeft een breder beeld aan reisinformatie en opties. Daarentegen biedt het specifiek voor treinreizen minder mogelijkheden. Zo kan het je ticket niet opslaan bijvoorbeeld in de 9292OV app.

Vanaf vandaag soepeler reizen met de NS app

Ga jij regelmatig met de trein of ga je juist amper en wil je je reis gewoon goed geregeld hebben voor je vertrekt? Dan is de NS app de ideale app om je treinreizer soepeler te laten verlopen binnen Nederland. De app is gratis te downloaden voor Android-smartphones en iPhones via de downloadknop op deze pagina.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NU.nl app .