Postman downloaden

Op zoek naar een goed API-platform om API’s te ontwerpen, bouwen en testen? Dan zit je goed met deze Postman download!

Wat is Postman?

Postman is een krachtig hulpmiddel voor het testen en beheren van API’s. Hiermee kun je eenvoudig API-aanvragen maken, verzenden en beheren. Postman is dus handig om te gebruiken als je met API’s wilt werken, omdat het je veel tijd en moeite bespaart. De tool biedt ook verschillende extra functionaliteiten, zoals het beheren van meerdere API's, het debuggen van problemen en het importeren en exporteren van API-aanvragen.

  • API Platform voor testen en beheren
  • Toolset met uitgebreide functies
  • Persoonlijke of openbare werkruimte
  • Samenwerking in teams met machtigingen
  • Bekijk geschiedenis en herstel eerdere versies
  • Gratis Postman voor Mac en Windows (app of desktop)

Gratis Postman downloaden

Wil je Postman downloaden, gratis en voor niets? Dan zit je goed op deze pagina. Download de Postman app of probeer het Postman API Platvorm via de webbrowser. Optioneel kun je upgraden naar Postman Enterprise als je op grote schaal wilt werken. Hoe werkt Postman gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Postman download via de button.

Met Postman API’s maken: stroomlijn het proces

Postman is ontwikkeld om elke stap in de API-levenscyclus te vereenvoudigen, en samenwerking te stroomlijnen. Hierdoor is het eenvoudiger om snel API’s te maken die ook nog eens optimaal werken. Door een uitgebreide toolset voor ontwerp, testen, documentatie en vindbaarheid ga je voor razendsnel resultaat.

Postman API Platform app of webversie

Je kunt ervoor kiezen om de Postman app te gebruiken. Geef je de voorkeur aan een browserervaring? Dan is de Postman webversie iets voor jou. Het Postman API Platform werkt bij beide opties vrijwel hetzelfde. Je kunt tal van instellingen doen, workspaces creëren, monitoren en de geschiedenis zien. 

Hoe werkt Postman?

Postman is bedoeld voor het maken, verzenden en beheren van API-aanvragen. Met Postman kun je – als je eenmaal weet hoe het werkt - eenvoudig aanvragen maken en verzenden naar een webdienst. De webdienst zal dan een antwoord geven, waarna je het antwoord kunt bekijken in Postman. Ook kun je API-aanvragen opslaan, bewerken en exporteren met Postman.

Op internet zijn tal van Postman tutorials te vinden, zodat je stap voor stap kunt leren om met het programma te werken. Kijk bijvoorbeeld onderstaande Postman beginner tutorial. De maker van dit filmpje heeft voor allerlei functies in Postman aparte tutorials gemaakt, zoals het verwijderen van API requests, debuggen en het instellen van variabelen met Scripts. Postman biedt zelf ook uitgebreide installatiedocumenten.

Postman software: API werkruimtes

Je kunt Postman gebruiken voor persoonlijke behoeften, maar je kunt het ook inzetten samen met een partner, als team en zelfs openbaar. Persoonlijke werkplekken worden in realtime gesynchroniseerd, zodat je direct kunt schakelen tussen de Postman app en webversie.

Wanneer je samenwerkt met een team, dan kan de beheerder rollen toewijzen aan teamleden. Zo zullen er workspace leden zijn die kunnen wijzigen, maar ook leden die alleen commentaar kunnen geven op elementen. Overigens wordt de versiegeschiedenis opgeslagen, zodat er nooit iets belangrijks verloren gaat.

Als je je API openbaar wilt delen met de hele wereld, dan kun je terecht in de openbare werkruimte. Hier kun je bijvoorbeeld feedback over je API verzamelen, of ontwikkelaars aan boord krijgen. Je bent hier tevens op de juiste plek om zelf inspiratie op te doen.

API testing? Postman!

Postman werd in 2012 uitgebracht en is ondertussen erg populair. In 2022 tikte het 20 miljoen geregistreerde gebruikers aan en waren er 75.000 open API’s beschikbaar. Het wordt dan ook wel gezien als ’s werelds grootste openbare API-hub. Het begon ooit als een zijproject van (toenmalig Yahoo) software-engineer Abhinav Asthana, die API-testen wilde vereenvoudigingen. We mogen wel stellen dat dat gelukt is.

Download Postman gratis

Wil jij aan de slag met API testing? Maak dan gebruik van deze Postman download en probeer het zelf. Gebruik desktop Postman voor Windows of Mac of ga aan de slag met de Postman app en stroomlijn voortaan je API-processen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Route.nl Fiets & Wandelroutes.