StartIsBack downloaden

Het klassieke Windows startmenu gebruiken in Windows 8 of 10? Dat kan met StartIsBack!

Toen Windows 8 verscheen, heeft Microsoft het oude en vertrouwde startmenu compleet onder handen genomen. Er komt geen handig tabmenuutje meer in beeld waarin je kunt scrollen en zoeken, maar een compleet overzichtsvenster. Alhoewel; overzicht? De meeste gebruikers zijn geen fan van het rommelige scherm dat onderverdeeld is in grote blokken met nieuw ontworpen iconen. Daarom schoten gratis alternatieven voor het vertrouwde startmenu als paddenstoelen uit de grond. Windows merkte zelf ook dat de achterban niet echt tevreden was; daarom kun je sinds Windows 10 weer voor een startmenu kiezen. Echter wel in nieuwe vorm. Wil je gewoon de klassieke versie kunnen gebruiken? Dan heb je de oplossingen van anderen nodig. StartIsBack is zo'n gratis tool om het startmenu weder te laten keren! 

Heb jij ook een Windows computer thuis staan, maar verfoei je de nieuwe interface? Daar is dus wat aan te doen! Maak het jezelf gemakkelijk en bespaar jezelf een hoop irritatie, door StartIsBack te downloaden. Een klein programma dat weer een startmenu toevoegt.

Wat is StartIsBack precies?

Dit kleine programma is eigenlijk een vorm van een 'shell': een vermomming van een origineel besturingssysteem. Met StartIsBack verander je alleen niet het complete uiterljk, maar alleen een klein onderdeel. Namelijk het startmenu. 

StartIsBack voegt een startkop, en daarmee ook het klassieke startmenu, toe aan Windows 8 en 10. Precies zo als je gewend bent van Windows 7 en eerdere versies. Zowel het uiterlijk als de functionaliteit kun je compleet naar je eigen voorkeuren en smaak aanpassen.

Waarom StartIsBack downloaden?
  • Moeiteloos programma's opstarten die je vaak gebruikt
  • Open documenten waar je mee bezig bent
  • Vind dingen die je zoekt
  • Open met één klik een bepaalde systeemlocatie
  • Sluit eenvoudig de hele computer af
  • Voel je thuis en vertrouwd met het nieuwe Windows
  • Bepaal zelf het uiterlijk van het 'nieuwe' klassieke startmenu

De download die wij online hebben staan, is voor gebruikers voor Windows 10 en betreft een gratis free trial. Ben je tevreden en kun je niet meer zonder je startmenu? Dan kun je al voor €3 een licentie aanschaffen!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is IconPackager.