Uber downloaden

Een goedkope taxi boeken? In grote steden komt de Uber app perfect van pas. Download Uber gratis en vind razendsnel die taxirit!

Wat is Uber?

Uber is een app die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in verschillende landen. De app verbindt klanten in 67 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs. Door het gebruik van Uber hoef je nooit meer in de rij te staan, nooit meer te reserveren en nooit meer te wachten op een taxi. Van laaggeprijsde ritjes tot luxe auto's: je kan het allemaal via een app regelen.

  • Een goedkope taxi zoeken in de buurt
  • Zelf bepalen waar je wordt opgehaald en afgezet
  • Zien hoe lang je rit nog duurt
  • Je locatie bepalen en met anderen delen waar je bent
  • Uber Nederland: beschikbaar in diverse grote steden

Gratis Uber downloaden

Wil je de app Uber downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres. Je hoeft pas te betalen als je werkelijk een taxirit boekt. Probeer het zelf en kijk of er een Uber taxi bij jou in de buurt is. Hoe werkt gratis Uber downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Uber download via de button.

Hoe werkt Uber app?

Je maakt eerst een persoonlijke Uber account aan. Hieraan koppel je een creditcard of PayPal en daarna kun je direct aan de slag. Boek je een taxi? Dan wordt de ritprijs automatisch van je rekening afgeschreven. Dat is handig, want als je portemonnee bijvoorbeeld leeg is na een avondje stappen, dan kom je met Uber toch nog thuis!

  • Je zoekt naar ritten in de buurt en wordt automatisch gematcht met een chauffeur bij jou in de buurt. Die brengt je naar de gewenste bestemming.
  • Je ziet vooraf een prijsindicatie, zo weet je waar je aan toe bent.
  • Als je aan anderen wilt laten weten waar je bent, dan kan dat met de ‘deel je rit’ functie. Zo kun je realtime gevolgd worden en weten mensen wanneer je aankomt.

Waarom Uber gebruiken?

Uber biedt als groot voordeel tegenover een reguliere taxi, dat het vaak vele malen goedkoper is. Soms wel dubbel zo voordelig. Dat komt omdat de aangevraagde taxi al bij jou in de buurt is, waardoor het erg effectief en snel werkt. De taxichauffeur hoeft immers weinig tijd te verrijden met het naar de bestemming komen.

Uber Nederland, waar beschikbaar?

Uber is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen en wordt bijvoorbeeld veel in de Verenigde Staten gebruikt. In Nederland zit het nog in de groeifase en is het vooral in grote steden toegankelijk. Steden waar Uber Nederland beschikbaar is, zijn onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Zover bekend wordt het aantal locaties in Nederland waar Uber beschikbaar is in de toekomst verder uitgebreid.

Zelf Uber chauffeur worden

Wil je graag een centje bijverdienen en draag je graag bij aan de groei van Uber in Nederlandse steden? Dan kun je jezelf ook aanmelden als Uber chauffeur. Het voordeel is dat je gaat rijden wanneer jij dat wilt: je bepaalt dus zelf je uren. Door het slimme systeem van Uber gaat er zo weinig mogelijk tijd verloren aan ‘wachten’, de inactieve tijd tussen ritten wordt namelijk beperkt door de locatiebepaling.

Uber bestellen zonder app

Je hoeft overigens niet per se de Uber app te downloaden om gebruik te kunnen maken van deze handige tool. Je kunt namelijk ook via desktop een account aanmaken. Het is dus wel noodzakelijk dat je een device + internet tot je beschikking hebt. Heb je al een account? Ga dan naar m.uber.com, log in, voer je ophaallocatie en bestemming in en plan je rit.

Probeer de Uber taxi app!

Woon jij in een van de grootste steden van Nederland en wil je graag ontdekken wat Uber voor je kan betekenen? En wil je voortaan minder geld kwijt zijn aan je taxirit? Download Uber en kijk welke ritten er beschikbaar zijn in jouw buurt. Zo kun je mooi wat centen besparen en razendsnel van A naar B komen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Douwe Egberts Koffiemanager.