Piwik downloaden

Piwik is een opensource alternatief voor Google Analytics. Je kunt hiermee dus de statistieken van je website aflezen. Handig als je je content wilt verbeteren en aan wilt passen aan je publiek!

Wie gebruikt Piwik?

  • Individuelen (bv. bloggers, kleine webshops, webmasters)
  • Kleine bedrijven
  • Publieke sector
  • BV's, NV's, etc

Hoe werkt het?

Piwik maakt gebruik van php (computercode) en een MySQL-database (bepaald soort managementsysteem) om zijn werk te doen. De functionaliteit kan eenvoudig worden uitgebreid met plug-ins, waarvan er ruim twintig worden meegeleverd. Natuurlijk kun je deze ook uitzetten als bepaalde functionaliteit niet nodig is.

Waarom en waarvoor zou je het gebruiken?

Piwik kun je gebruiken om de statistieken van je website, webshop, server of het intranet af te lezen. Handig, want zo weet je waar de meeste bezoekers op af komen. Maar ook waar ze vandaan komen (Internet Explorer of Chrome, Europa of Azië, etc), wat ze doen, welke pagina's ze bezoeken en ga zo maar door. Hier kun je vervolgens op inspelen en je website nog toegankelijker maken. Piwik is daarnaast gratis, kent geen datalimieten, wordt ondersteund door een vaste community, is te gebruiken op smartphones, is overal ter wereld toegankelijk en in 5 minuten geïnstalleerd.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is FreeFileSync.