UltraEdit downloaden

Bouw jij websites met behulp van HTML en PHP? Ben je op zoek naar een fijn alternatief voor het Kladblok op je Windows computer? Gebruik dan UltraEdit als teksteditor!

Er zit een groot verschil in teksteditors en tekstverwerkers. In de eerste kun je simpelweg enkel 'platte' tekst invoeren, in de tweede is het ook mogelijk om deze op te maken. Doordat je in een tekstverwerker de tekst opmaakt, wordt er ook allemaal extra informatie opgeslagen over kleur, uitlijning, lettertypes en meer. In een teksteditor wordt alleen de tekst zelf opgeslagen. Niet alleen ontstaan er zo lichtere bestanden, het is ook onmisbaar bij het maken van een perfect werkende website. Zo kan de browser namelijk nooit code verkeerd interpreteren die eigenlijk aan de opmaak van de tekst verbonden is. Daarnaast heb je zo als programmeur zelf alle vrijheid in de opmaak, zonder dat de tekstverwerker het laatste woord heeft.

Voor het maken van websites in HTML en PHP, wordt meestal niet de standaard teksteditor zoals Kladblok gebruikt. Programmeurs verkiezen editors die speciaal voor hen zijn gemaakt, bijvoorbeeld UltraEdit. Hierin kun je meteen zoeken naar code  die je eerder hebt gebruikt, is het mogelijk om te highlighten of het resultaat meteen in de browser te gebruiken.

Waarom UltraEdit downloaden?

Met zijn duidelijke vormgeving en krachtige project en werkomgeving functies kan het gebruikte worden voor complexe software ontwikkelingsprojecten. Ondanks de uitgebreide set met functies doet UltraEdit nooit overweldigend of ingewikkeld aan. Het is flexibel en eenvoudig in te richten naar jouw persoonlijke voorkeur en de gebruikersinterface biedt snel toegang tot de meest belangrijke opties.

UltraEdit: ingebouwde FTP client

Een van de grootste pluspunten van UltraEdit is de ingebouwde FTP client. Hierop zet je alle bestanden die je nodig hebt om een website te vullen, zoals afbeeldingen en video. Vervolgens kun je via de editor naar de locatie linken, waardoor de afbeelding in een browser ook te zien is. 

Hierom zou je UltraEdit moeten gebruiken:
  • Krachtige zoek en vervang optie
  • Syntax Highlighting
  • Ondersteuning voor Unicode
  • Geïntegreerde en instelbare spellingscontrole
  • Spellingscontrole
  • Ingebouwde FTP client
  • Bestanden versleutelen
  • Code samenvouwen
  • En nog veel meer

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Kingo Android ROOT.