Waterpas app downloaden

Ben je bezig met een doe-het-zelf project en heb je een waterpas nodig, maar die zo even niet snel bij de hand? Dan is de Waterpas app een perfecte oplossing om je smartphone om te toveren tot een waterpas. Handig voor het ophangen van een schilderij, een plank monteren of en vloertje leggen. De gratis waterpas app zorgt ervoor dat het perfect recht is.

Waarom de waterpas app?

De Waterpas app is zoals gezegd erg handig wanneer je aan het klussen bent, maar je kunt de waterpas niet vinden of je hebt er simpelweg geen. De Waterpas app heeft dan een aantal belangrijke kenmerken:

 • Altijd bij de hand: je hebt je smartphone eigenlijk altijd bij je, waardoor je dus ook de waterpas altijd bij de hand hebt.
 • Gebruiksvriendelijk: je hoeft geen ingenieur te zijn om de waterpas app te gebruiken, hij is eenvoudig en intuïtief.
 • Nauwkeurig: Met behulp van sensoren in je smartphone zorgt de app ervoor dat hij functioneert als een erg nauwkeurige waterpas.
 • Kalibreren: Kalibreer de app om ervoor te zorgen dat de metingen altijd nauwkeurig zijn.
 • Gratis: De app is volledig gratis te gebruiken

Hoe de waterpas app downloaden?

Wil je gebruikmaken van de waterpas app? Dan downloadt je deze eenvoudig in enkele stappen:

 1. Klik op de downloadknop op deze pagina.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: waterpas app voor iOS of waterpas app voor Android.
 3. Volg de instructies op het scherm en installeer de app.

Na het installeren open je simpelweg de app vanaf je smartphone. Om de app te kalibreren plaats je de smartphone op een vlak oppervlak waarvan je zeker weet dat deze recht is. Kalibreer de app vervolgens via de aangegeven instructies op je scherm. Hierna kun je de app gebruiken als waterpas door de smartphone op het object te plaatsen dat je waterpas wilt hebben. De app toont je direct of het waterpas is en hoeveel graden afwijking er eventueel is.

Let op: bij iOS apparaten (waterpas voor iPhone of waterpas voor iPad) is de Waterpass app onderdeel van de app ‘meten’

Waterpas app voordelen

Heeft de waterpas app dan nog specifieke voordelen ten opzichte van het gebruiken van een traditionele waterpas? Jazeker, denk hierbij aan:

 • Altijd beschikbaar op je smartphone.
 • Een eenvoudige app.
 • Erg nauwkeurig dankzij het gebruik van sensoren in je smartphone.
 • Gratis te downloaden en te gebruiken.

Om de app nauwkeurig te blijven gebruiken is het aangeraden om de app regelmatig opnieuw te kalibreren. Al is het maar als test om te garanderen dat het nog steeds recht is en je sensoren geen afwijking hebben, bijvoorbeeld doordat je je telefoon hebt laten vallen.

Waterpas app nadelen

Zijn er dan nog redenen waardoor je toch beter voor een traditionele waterpas kunt kiezen?

 • Voor de metingen ben je afhankelijk van elektronische sensoren in je smartphone. In de praktijk zijn deze toch altijd iets minder nauwkeurig dan ‘gewoon’ vloeistof in een fysieke waterpas.
 • Als de sensoren in je smartphone defect zijn is de waterpas app niet langer bruikbaar.

Download vandaag de gratis waterpas app

De waterpas app is een tool die je smartphone omtovert tot een waterpas en doorgaans handig en betrouwbaar werkt. Met de waterpas app zorg je ervoor dat alles precies recht is terwijl je aan het klussen bent in of om het huis. Download de waterpas app vandaag nog gratis via Downloaden.nl!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is EaseUS Partition Master.