Temu app downloaden

Ben je op zoek naar een app waarmee je eenvoudig online kunt winkelen aan zeer lage prijzen? Dan heb je ongetwijfeld al gehoord van de Temu app, waarover we je graag meer vertellen bij Downloaden.nl.

Wat is Temu?

Temu is een Chinese webshop met extreem lage prijzen die sterk doet denken aan die andere goedkope Chinese webshops, zoals Alliexpress en Shein. De webshop bestaat pas sinds 2022 en het belangrijkste kenmerk van de Chinese winkel is vooral dat het extreem goedkoop is ten opzichte van Nederlandse webshops.

Het bedrijf achter Temu investeert zelf veel in advertentiecampagnes op sociale media. De kans is dus groot dat je Temu hebt leren kennen via bijvoorbeeld Facebook of Instagram.

Temu aanbod

De Temu webshop heeft een extreem breed aanbod waarin je in feite zo’n beetje alle soorten product vindt die je maar kunt bedenken. Zo biedt de webshop kleding, maar ook muziekinstrumenten of accessoires voor je auto. Ook is Temu populair vanwege de goedkope elektronische gadgets. Het lijkt daarmee op een extreem goedkoper Chinese versie van Bol.com.

Temu app downloaden

Het is mogelijk om bij Temu te shoppen via de browser. Je kunt echter ook de app downloaden voor een naadloze shopervaring vanaf je smartphone of tablet. Dat doe je op de volgende manier:

  1. Klik op de downloadknop op deze pagina.
  2. Je wordt gebracht naar de webshop van Temu.

Let op: normaal gesproken praten we bij Downloaden.nl over apps waar we blij van worden. We vinden echter ook dat we mogen waarschuwen voor apps die het omgekeerde effect bereiken. Het is mogelijk om de Temu app te downloaden om hier te shoppen, maar wij raden aan om te shoppen via de browser en niet te kiezen voor de app als je bij Temu wilt shoppen. Liefst in incognitomodus. Over het algemeen raden wij echter liever de Bol.com app aan dan shoppen bij Temu.

Is Temu betrouwbaar en is Temu veilig?

Er is veel discussie over het gebruik van de Temu app, want is dat eigenlijk wel veilig? Het is belangrijk om je te realiseren dat het enorme prijsverschil ten opzichte van Nederlandse prijzen natuurlijk eigenlijk niet mogelijk is als je winst wil maken als bedrijf, zeker in combinatie met het gratis verzenden en retourneren van en naar China. Dat betekent dat het verdienmodel hem niet zit in de prijzen van de producten, maar in andere zaken.

In de voorwaarden van de Temu app lees je dat Temu data van gebruikers mag delen met de Chinese overheid. Dat betekent dat al je persoonlijke gegevens waar je de Temu app toegang toe geeft in theorie ook in handen kunnen komen van de Chinese overheid. Denk aan je naam, adres, bankgegevens, IP-adres, gegevens over je telefoon en je locatie.  Daarbij moet je je sterk afvragen of je dat wel wilt. Uit onderzoek van Radar in maart 2024 blijkt zelfs dat Temu je privacy schendt op de volgende manieren:

  • Temu vraagt je de rechten om in de camera van je smartphone, je contacten en je wifinetwerk te kunnen.
  • Temu vraagt de rechten om je telefoons ’s nachts te ontgrendelen.
  • Temu vraagt de rechten om audio op te nemen.
  • Door de Temu app te downloaden geef je Temu toestemming software op je telefoon te installeren en je berichten te lezen.

Download je de Temu app, let dan dus goed op waar je allemaal akkoord op geeft. Temu zegt zelf dat de verzamelde data niet wordt verkocht, maar je geeft dus wel toestemming om het te verzamelen. Wil je per se bij Temu shoppen, dan raden we aan om dit te doen via je browser en zo min mogelijk gegevens achter te laten.

Daarnaast heeft kwaliteit natuurlijk ook een prijskaartje. Je kunt je wellicht voorstellen dat je ook niet veel mag verwachten voor de extreem lage prijzen die je betaalt op Temu. Zoek je op Temu reviews lees je dan ook veel terug over zeer lage kwaliteit van de producten, een hele lange levertijd of producten die zelfs helemaal niet geleverd worden. Ook kun je je vragen stellen bij hoe een product überhaupt zo goedkoop kan worden geproduceerd.

App Temu downloaden?

Wil je de app van Temu downloaden? Dan raden we je dit bij Downloaden.nl met klem af en verwijzen je graag naar de browserversie van de webshop.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Shopping.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Pinterest.