Dammen downloaden

Iedereen heeft wel eens een potje dammen gespeeld. Het is een ontzettend leuk spel, maar het is zo jammer dat je er altijd een tegenstander voor nodig hebt. Een oplossing: speel dammen op de computer. Zo is er altijd iemand die tegen je wilt spelen én je leert de goede spelregels. Deze worden namelijk uitgelegd terwijl je speelt.

Dammen online spelen

Deze betreffende download heet 'Dam' en kun je gratis bij ons downloaden. Je speelt tegen de computer en gaandeweg leer je dammen als een professional. Er zijn 4 niveaus: A, B, C & D.

Enkele handige functies

  • Stel je eigen tijd in
  • Kies om met of zonder klok te spelen
  • Beschikbaar in Nederlandse taal
  • Optioneel speluitleg krijgen terwijl je speelt
  • Deze versie van het damspel is zowel geschikt voor beginnelingen als voor gevorderden!

Dammen gratis downloaden

Wil je het online spel dammen downloaden, gratis en voor niets? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres. Speel onbeperkt op het gewenste niveau en word steeds beter! Hoe werkt gratis Dammen downloaden?

Start de gratis dammen download via de button en speel direct!

Dammen spelregels

Ben je nog niet zo bekend met het spel dammen of is het al lang geleden dat je het spel gespeeld hebt? We frissen de regels graag nog even op. Gelukkig zijn ze niet zo moeilijk!

Het speelveld bestaat uit 10 witte en 10 zwarte schijven. Deze mogen gespeeld worden over de donkere vakken (schuin). Per keer mag je één zet vooruit doen. Je schuift het gewenste damstuk dus schuin naar links- of rechtsboven.

Wit begint met de eerste zet. Nu is het de bedoeling dat je dusdanig de damstukken verplaatst dat je die van je tegenstander kunt slaan. Maar let op, want er is een kans dat jouw slag resulteert in een slag van de ander. Damstukken plaats je vooruit, maar slaan mag ook achteruit. Je kunt ook series maken waarbij je meerdere damstukken achter elkaar kunt slaan in één beurt.

Bereikt jouw damstuk de overkant? Dan heb je een ‘Dam’. Dat wil zeggen dat je een ander (eerder verloren) damstuk erop mag plaatsen, een soort van dubbele dam. Deze heeft extra power en mag bewegen over de complete lijnen van de schuine zijde.

Leuke extra regels: slaan is verplicht en meerslag gaat voor enkelslag. Bereikte je de overkant middels een meerslag, maar ga je daardoor verplicht weer achteruit op het speelbord? Dan heb je de Dam nog niet behaald. Door deze regels slim toe te passen ga jij voor de overwinning. Wie als eerste alle damstukken van de tegenstander van het bord slaat wint het spel!

Hoe werkt dammen online tegen computer?

Het dammen op de computer werkt erg simpel. Start het spel en kies uit een van de vier niveaus. Dit bepaalt de moeilijkheidsgraad. Doe je zetten en speel eventueel met een tijd op de klok. Een verkeerde zet gedaan? Optioneel kun je een zet terug doen. Wil je beter leren dammen, dan komt dit goed van pas!

Een ander voordeel van online dammen is dat je het spel op kunt slaan. Zo kun je later je game voortzetten. Altijd handig natuurlijk. Verder kun je nog een aantal instellingen aanpassen betreft het design van het bord en het speeltempo.

Download dammen en ga aan de ‘SLAG’!

Heb je al zin gekregen om een potje dammen te spelen? Download dammen voor Windows en start met dammen online spelen, gratis en onbeperkt. Zo heb je altijd een tegenstander. Veel plezier!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Clash Royale.