Friday Night Funkin' downloaden

Ben je op zoek naar een leuke game? Friday Night Funkin is niet voor niets erg populair! Probeer het spel zelf met deze gratis Friday Night Funkin download.

Wat is Friday Night Funkin voor Windows, Mac, Android en iOS?

Friday Night Funkin (FNF) is een open-source ritmespel waarbij je jouw spelerspersonage ‘Boyfriend’ tal van zang- en rapwedstrijden moet laten winnen om ‘Girlfriend’ voor zich te winnen. Het spel valt onder donationware, wat wil zeggen dat het spel gratis in gebruik is, maar dat een donatie aan de makers gewaardeerd wordt.

 • Speel met personage Boyfriend
 • Versla anderen in zang- en rap battles
 • Gratis te spelen (donatie wordt gewaardeerd)
 • Verschillende levels en moeilijkheidsgraden
 • Friday Night Funkin mobile en desktop

Het spel is bedacht door Newground users. Newground is een Amerikaans platform waarop je tal van spellen en animaties vindt. Credits worden voornamelijk toegeschreven aan de developer Ninjamuffin 99, die de game ontwikkelde als inzending voor de computerspel wedstrijd Ludum Dare 47 (oktober 2020). Het prototype werd uitgebreid en sindsdien heeft het spel snel aan bekendheid en fans gewonnen.

Friday Night Funkin gratis downloaden

Wil je Friday Night Funkin downloaden, gratis en voor niets? Dan zit je goed op deze pagina van Downloaden.nl. Ga lekker aan de gang en ervaar uren vermaak! Hoe werkt gratis Friday Night Funkin downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem
  Desktop: Friday Night Funkin Mac of Friday Night Funkin Windows
  Mobile: Friday Night Funkin iOS of Friday Night Funkin Android
 3. Je kunt meteen gaan spelen!

Hoe werkt Friday Night Funkin?

Bij dit ritmespel moet je meerdere niveaus passeren. Ieder niveau staat aangeduid in ‘weken’, met drie nummers per week. Je kiest hierbij zelf of je voor easy, normal of hard gaat. Je speelt tegen een andere tegenstander. Hierbij is het de bedoeling dat je een patroon van noten volgt door middel van het tikken van pijlen (standaard in pijltoetsen W, A, S en D). Zorgt dat je dit beter dan je tegenstander doet om te winnen!

De levels worden opgebouwd in steeds gecompliceerdere patronen. Soms moeten jullie dezelfde patronen spelen, maar ook duetten en songs met meerdere tegenstanders behoren tot de mogelijkheden. Voor elk niveau (week + moeilijkheidsgraad) wordt ook steeds de speler met de hoogste highscore benoemd, waardoor er een extra competitie element aan toe is gevoegd.

Klinkt leuk allemaal, maar nóg leuker is het om dit zelf te ervaren en te zien. We hebben hier alvast een tof introductiefilmpje van het spel van ‘week 1 - hard’ voor je klaarstaan, zodat je een goed beeld krijgt van het spel.

Online Friday Night Funkin spelen

Ready for Friday Night Funkin free play? De gratis download van Friday Night Funkin Newgrounds staat hier voor je klaar! Kies dus het juiste besturingssysteem en ervaar zelf de FUN(KIN) van dit grappige en vermakelijke spel. Veel speelplezier!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is The Sims 5.