Minecraft downloaden

Minecraft is een populair computerspel uit 2011, waarmee je in een uitgestrekt gebied kubusvormige objecten op een rooster plaatst. Eigenlijk heeft wel wat weg van Lego, maar dan digitaal! Het is mogelijk om gebouwen, maar ook werkende computers te maken van diverse materialen die je eerst moet opgraven. Daarnaast moet je zien te overleven.

Je kunt heel simpel beginnen, maar het spel heeft enorme groeimogelijkheden waardoor het interessant blijft voor ervaren spelers.

Hoe speel ik het?

Het spel kan op een server, met een LAN-verbinding of offline worden gespeeld. In het laatste geval moet je (tegen betaling) de officiële website van Minecraft downloaden.

Wat is het doel?

Minecraft is een zogenaamd openwereldspel, waarbij je vrij rondloopt door een virtuele wereld, zonder een vooraf vastgesteld doel. Je reist door de virtuele wereld en maakt en verbetert landschappen, gereedschappen, gebouwen en nog veel meer. 's Nachts verschijnen er monsters waartegen je moet vechten. Je kunt in twee verschillende modi spelen: survival en classic/creative. In 'survival' moet je echt zien te overleven, onder andere door zelf je grondstoffen te delven. In 'classic' heb je onbeperkt bouwmateriaal en kunnen vijanden je niet aanvallen.

Waarom is het zo populair?

Dat heeft onder te maken met dat de makers van het spel goed luisteren naar de spelers. Op internet is er een levendige community te vinden, waar iedereen zijn op- en aanmerkingen kwijt kan. De ontwikkelaars van het spel lezen die ook echt en gaan aan de slag met de nuttige tips. Zo voldoet het spel echt aan de wensen van degenen die het spelen, waardoor er makkelijker geld voor wordt neergelegd.

Daarnaast is het mogelijk om als speler zelf allerlei mods (aanpassingen) te maken. Zo zijn er mods om de resolutie van het spel te verbeteren, maar ook een die je meteen vertelt met wat voor mod je in het spel te maken hebt, of een mod waardoor je de omgeving in Minecraft kunt decoreren met leuke accesoires.

En als laatste: je kunt oneindig door de wereld van Minecraft lopen en de creaties van anderen ontdekken. Het is zelfs mogelijk om je aan te sluiten bij een gemeenschap, of om er zelf een te beginnen en de games te spelen die anderen hebben bedacht.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Gog.com.