Minecraft downloaden

Minecraft is een populair computerspel uit 2011, waarmee je in een uitgestrekt gebied kubusvormige objecten op een rooster plaatst. Het spel bouwt vervolgens automatisch een omgeving, met grondstoffen, tegenstanders, dieren, tunnelsystemen, bergformaties en meren. Om het spel ook echt te spelen heb je een eigen avatar, waarmee je de omgeving kan aanpassen.

Hoe speel ik het?

Het spel kan op een server, met een LAN-verbinding of offline worden gespeeld. In het laatste geval moet je (tegen betaling) de officiële website van Minecraft downloaden.

Wat is het doel?

Minecraft is een zogenaamd openwereldspel, waarbij je vrij rondloopt door een virtuele wereld, zonder een vooraf vastgesteld doel. Je reist door de virtuele wereld en maakt en verbetert landschappen, gereedschappen, gebouwen en nog veel meer. 's Nachts verschijnen er monsters waartegen je moet vechten. Je kunt in twee verschillende modi spelen: survival en classic/creative. In 'survival' moet je echt zien te overleven, onder andere door zelf je grondstoffen te delven. In 'classic' heb je onbeperkt bouwmateriaal en kunnen vijanden je niet aanvallen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes & Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Pokémon Shuffle Mobile.