Mijnenveger downloaden

Wie heeft het vroeger niet gespeeld: Mijnenveger. Dit verslavende spelletje was vroeger standaard op iedere Windows computer geïnstalleerd. Sinds Windows 10 moet je er echter zelf achteraan.

Mijnenveger na Windows 10

Deze download is een perfecte kloon van de originele Mijnenveger. Het spel bestaat uit een veld met gesloten vakjes, waarvan onder enkele vakjes een mijn verstopt zit. Het hoofddoel is zo snel mogelijk alle vakjes waar zich geen mijn bevindt open te leggen. Je begint door een willekeurig vakje aan te klikken, in de hoop dat er geen mijn onder zit. Als dit niet het geval is, verschijnt er een nummer tussen 1 en 8. Dit nummer geeft aan hoeveel mijnen er aan dit vlakje grenzen. Dit kunnen vakjes zijn die aan elkaar grenzen, of schuin van elkaar staan.

Op die manier kun je alle mijnen ontwijken door de nummers op de verschillende vlakjes logisch te combineren. Om het je wat makkelijker te maken, kun je verdachte velden markeren met een vlaggetje. Velden waarover je twijfelt kan je markeren met een vraagteken.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Draw Something.