Yahtzee downloaden

Yahtzee is een van de bekendste spelletjes ter wereld. Logisch ook, want je hebt er enkel wat dobbelstenen, een blocnote en wat potloden voor nodig. 

Wil je een keer Yahtzeeën, zonder dat je dobbelstenen of tegenstanders tot je beschikking hebt? Dan is deze download een uitkomst! Je kunt namelijk gewoon tegen de computer spelen en hebt geen dobbelstenen, scoreblaadjes of beker nodig.

Geschiedenis Yahtzee

Het dobbelspel Yahtzee is ooit uitgevonden door een Canadees stel, waarvan de namen nog steeds niet bekend zijn. Ze doopten het spel "The Yacht Game', omdat ze het altijd met vrienden speelden als ze aan het varen waren. Kennissen en vrienden waren zo enthousiast, dat het stel besloot om wat geschenksets te laten maken. Degene die de opdracht aannam zag echter ook commerciele mogelijkheden in het spel. Hij kocht de rechten en veranderde de naam in 'Yahtzee'. Dit speelde zich af rond de jaren '50. Pas in de jaren '70 werd het dobbelspel een echt succes en begon iedereen op de wereld het te spelen.

Wat zijn de spelregels?

Het is bij Yahtzee de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten in verschillende categorieën scoort. Je mag per beurt maximaal 3 keer gooien en hebt de beschikking over 5 dobbelstenen. Het scoreblaadje is verdeeld in 2 gedeeltes, onder en boven. In het bovenste gedeelte moet je zoveel mogelijk dezelfde stenen per cijfer zien te gooien. Bijvoorbeeld 4 x 1, 4 x 2, etc. Gooi je 5 dezelfde stenen? Dan heb je 'Yahtzee' gegooid, dit is de hoogst mogelijke score. 

in het onderste gedeeltje moet je een aantal categorieën zien in te vullen: Three of a kind, Carré, Kleine straat, Grote straat, Full House en Chance. Hier vul je ook je 'Yahtzee' in.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Jelly Splash.