5 interessante apps voor 2023

2023 begint met een aantal nieuwe en interessante apps die je zeker moet downloaden en uitproberen. Want er is de laatste maanden veel veranderd. Bijvoorbeeld op het gebied van social media. Twitter kent de laatste tijd veel beslissingen die soms maar moeilijk te begrijpen zijn. Aan het einde van de zomer 2022 kwam Apple met een compleet nieuw camerasysteem voor de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Daardoor mag ook een nieuwe versie van bekende camera-apps niet ontbreken.

Apps die je zeker niet mag missen

We hebben verschillende apps die je zeker niet mag missen op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld de interessante app Ivory, die meteen na de release al door de Apple App Store in de schijnwerpers werd gezet. Het is één van de iPhone apps die je zeker niet mag missen. Maar er is nog meer leuks voor wie creatief bezig wil.

Ivory

Bij Twitter rommelt het sinds de overname van Elon Musk. Beslissingen worden snel genomen en dat is niet voor iedereen even prettig. Veel mensen die op het sociale medium zaten, gebruikten apps als Twiterrific en Tweetbot. Maar daar kwam van de een op de andere dag een einde aan. Voor veel gebruikers een reden om over te stappen op Mastodon. Er waren al wat apps, maar vooral Ivory is een feestje om te gebruiken. De app is gemaakt door dezelfde maker die ook Tweetbot uitgaf. Voor overstappers maakt deze app het leven een stuk gemakkelijker. Hij is nog niet helemaal af, maar wel al het proberen waard. Wil je alle functies gebruiken, dan betaal je 1,99 euro per maand of 17,99 per jaar.

Sticker Drop

Eén van de leukste apps voor iedere creatieve geest is Sticker Drop. Deze app is gebouwd op Apples sticker-functie voor Berichten. Je kunt een deel van plaatjes naar Sticker Drop slepen, of zelfs hele snaps importeren. Vervolgens kun je deze dan zelf naar je eigen zin bewerken. Denk bijvoorbeeld aan een ander kleurtje of het plaatsen van een rand. Daarna plak je zo weer in je Berichten-app. Je kunt je stickers ook delen met andere gebruikers van de app. Dankzij Quick Look kun je meteen zien hoe de stickers er in de praktijk uit komen te zien.

Obscura 3

Met een vernieuwd camera systeem voor de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max heb je meer mogelijkheden dan ooit tevoren om een mooie foto te schieten. De beste resultaten zijn te behalen met het gebruik van een handmatige camera app. Obscura 3 is zo’n nieuwe app waarmee je alles zelf in de hand hebt. Zo heeft deze app 5 verschillende standen, waarmee je verschillende zaken aan kunt passen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de focus of belichting aan te passen. Je hoeft er maar eenmalig 10 euro voor te betalen, wat voelt als een koopje voor zo’n uitgebreide app.

Linea Sketch

Ben je in een creatieve bui en wil je leren tekenen op je iPhone? Dan is Linea Sketch een uitkomst. Deze app zorgt ervoor dat alles wat je schetst precies zo op je iPhone terecht komt. Je kunt snel een krabbeltje maken, of juist een heel uitgebreide tekening. De app bedien je met je vinger of met een stylus. Er zijn voldoende functies voor urenlang tijdverdrijf. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende borstels en de handige kleurenkiezer. Je begint met een wit doek, maar als je liever een zetje wilt om te beginnen met tekenen, zijn er ook voldoende voorbeelden opgenomen. Heb je een lijn niet helemaal strak getekend, dan kun je dit later repareren met de automatische correctie.

Music Box

Met Music Box houd je een lijstje bij van al je favoriete muziek. Tracks of hele albums stuur je gemakkelijk naar Apple Music, Spotify, Deezer of Bandcamp. Daarna kun je ook nog notities, waarderingen en tags toevoegen, zodat je je favoriete liedjes gemakkelijk terugvindt. Op die manier leg je een hele collectie aan. Deze app is een uitkomst voor iedereen die een passie voor muziek heeft.