Persoonlijke beltoon instellen op je iPhone

Wil je zelf kunnen kiezen uit wat voor muziek of geluid de beltoon op je iPhone bestaat? Wij leggen in 10 duidelijke stappen uit hoe dat moet!

Waarom persoonlijke beltoon op iPhone instellen?

Stel: Je loopt over straat en je hoort een telefoon afgaan. Je kijkt op het scherm, maar niets. Het bleek een toevallige voorbijganger te zijn die werd gebeld.

Is bovenstaande situatie herkenbaar en wil je dit nooit meer meemaken? Wij je helpen om een nieuwe, persoonlijke beltoon in te stellen op je iPhone! Nu kun je eindelijk 'jullie' liedje instellen als je wordt gebeld door je lief, of het favoriete nummer van jou en je vriendin. 

Zo stel je je persoonlijke beltoon in:

 1. Zoek eerst je favoriete nummer uit
 2. Voeg het nummer toe aan iTunes
 3. Met de rechtermuisknop klik je op het nummer. Ga naar Info tonen en vervolgens naar het tabblad Opties
 4. Stel hier de lengte van de beltoon in. Kies een begin- en eindtijd
 5. Klik nogmaals met de rechtsmuisknop op het nummer en klik op 'Maak AAC Versie'. Nu kun je de beltoon in je iTunes map vinden
 6. Ga naar het configuratiescherm van iTunes en zorg ervoor dat de optie 'Verberg extensies voor bekende bestandstypen' uit staat
 7. Verander het M4A-bestand naar een M4R-bestand
 8. Dit bestand sleep je naar iTunes. Onder het tabblad 'beltonen' vind je nu je eigen, zelfgemaakte beltoon
 9. Nu hoef je alleen nog maar je iPhone te synchroniseren met de nieuwe beltonen 
 10. Om deze beltoon te gaan gebruiken kies je in de telefoon voor de optie: 'Instellen als beltoon'. Succes!

blauwe iphone in hand

Een andere optie: eenvoudig ringtones iPhone converteren

Wil je liever niet zelf lopen klungelen? Dan kun je ook een speciaal programma downloaden dat voor jou ringtones voor je iPhone converteert. Bijvoorbeeld Tipard iPhone Ringtone Maker. Je gebruikt dit programma op je computer en converteert daar je lievelingsnummer naar het juiste ringtone formaat! Het werkt heel simpel:

 1. Installeer Tipard iPhone Ringtone Maker
 2. Sleep de gewenste ringtone in de interface
 3. Kies welk deel de ringtone wordt (maximaal 30 seconden)
 4. Het programma zet hem automatisch om in M4R-formaat
 5. Sleep naar iTunes en synchroniseer met je iPhone
 6. Kies optie ‘Instellen als beltoon’.

Je bent hier lekker vrij in mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld je favoriete song op Spotify of haal liedjes overal vandaan waar je maar wilt. Heb je een tof geluidsfragment gevonden op YouTube? Voor het downloaden van liedjes van YouTube kun je MP3 Juice gebruiken.

Zelf beltoon iPhone maken

Je kunt met Tipard iPhone Ringtone Maker zelfs een voice recording doen om de ringtone iPhone custom in te stellen, erg grappig! Zelf een liedje inzingen of dat een ander laten doen? Een hilarische zin als beltoon gebruiken? Het kan allemaal met de Ringtone iPhone Maker in deze handige tool!

Ringtone iPhone download

Wil je graag een unieke ringtone op je iPhone, maar wil je wel graag kiezen uit standaard tonen? Snuffel dan eens rond in het programma Zedge. Deze ringtone iPhone app bevat tal van toffe geluidsfragmenten die je eenvoudig en snel kunt instellen op je smartphone. Bijkomend voordeel is dat je er tevens toegang krijgt tot een uitgebreide collectie wallpapers. De achtergronden en beltonen voor de iPhone zijn gratis te gebruiken!

Beltoon iPhone instellen

Het instellen van de beltoon op je iPhone werkt eigenlijk steeds hetzelfde, namelijk door de beltoon in iTunes te zetten en je iPhone te synchroniseren. Vervolgens kun je steeds weer afwisselen door je favoriete geluidsfragment ‘in te stellen als beltoon’ via je iPhone. Liever je ringtone iPhone zonder computer instellen? Dan kun je de bovengenoemde programma’s ook direct op je smartphone gebruiken. Succes!