Dit zijn de beste stoppen met roken apps!

Wie al vaker geprobeerd heeft om te stoppen met roken die weet dat dat allesbehalve gemakkelijk is. Maar goed, wie weet staat dat toch echt op je wensenlijst. Gelukkig zijn er de stoppen met roken apps, die je een duwtje in de juiste richting geven. Deze apps helpen je voornamelijk bij de bewustwording en daarnaast ontdek je er waardevolle tips. De moeite van het proberen waard! We presenteren je de beste stoppen met roken downloads, die zeker behoren tot de beste stoppen met roken tips. Ga jij de uitdaging aan?

Kwit stoppen met roken app

De Kwit app is echt een staaltje meesterwerk dat zowat alle wenselijke functies bevat om jou goed op weg te helpen. Meer dan 3 miljoen mensen zijn al gestopt met behulp van deze app! En jij kunt je daarbij aansluiten. Wat maakt deze stop smoking app zo’n succes?

Allereerst kun je motiverende prestaties ontgrendelen. Dat maakt het allemaal net een tikje uitdagender om het vol te houden. Daarnaast houdt deze app de statistieken bij, zoals de besparing die je hebt gerealiseerd, alsook de stoptijd. En wil je toch een sigaret opsteken? Open dan eenvoudig de motivatiekaart die je een steuntje in de rug geeft. Tot slot geeft deze app ook nog informatie over de gezondheidsvoordelen van stoppen.

Kortom, de Kwit app om te stoppen met roken bevat alles wat wenselijk is om je missie tot een succes te brengen. Wij zeggen, probeer het zelf. Pak in plaats van je aansteker je smartphone erbij en download deze app gratis voor iOS en Android.

Word jij een Kwitter?

Download gratis Kwit app!

Stopstone app downloaden

De stoppen met roken app Stopstone is ontwikkeld door het Trimbos-instituut, een onafhankelijk en wetenschappelijk kennisinstituut voor mentale gezondheid, drugs, alcohol en tabak. Hun kennis willen ze graag verspreide. Een van hun ontwikkelingen is de Stopstone app, die voornamelijk gericht is op jongeren en jongvolwassenen tussen de 14 en 24 jaar.

In deze app vind je dan ook vooral tips die ondersteuning bieden op plekken en momenten waar jongeren en jongvolwassenen dat het meest nodig hebben. Het is immers verleidelijk om te gaan roken in sociale gezelschappen. Kortom, focus op het versterken en behouden van motivatie, tips over omgaan met sociale aangelegenheden én om juist die uitglijders en eventuele terugval goed op te pakken en er sterker uit te komen.

Indien gewenst kun je ook persoonlijk advies ontvangen en verhalen lezen van mensen die gestopt zijn met roken. Je kunt de Stopstone app gratis downloaden voor Android en iOS.

Flamy app om te stoppen met roken

We presenteren je nog een unieke stoppen met roken app, namelijk Flamy. Met deze super app kun je de leukste spelletjes spelen die je afleiden van je gedachte aan roken. Want zeg nu zelf, als je diep in gedachten zit en plezier hebt dan ben je vanzelf minder in de verleiding om te gaan roken. En kunnen jouw vrienden ook niet van de peuken afblijven? Dan doe je ook nog eens wedstrijden met vrienden. Een extra uitdaging, alsook een motivatie!

Daarnaast kun je ook je rookgedrag in kaart brengen en zelf doelen opstellen. Behaal mijlpalen en unlock meer dan 70 motiverende archievements. Natuurlijk zie je ook hoeveel dagen je al rookvrij bent. Houd jij het langer vol dan je vrienden? Motiveer elkaar en ga samen voor een betere gezondheid en een vollere portemonnee!

Overige stoppen met roken downloads

Naast bovengenoemde drie zijn er nog veel meer stoppen met roken apps op de markt. Het is dus maar net even kijken welke je persoonlijk het fijnst vindt. Nog een aantal voorbeelden:

  • Quiddy, een stoppen met roken app met als unieke touch dat je in contact gebracht kunt worden met een leeftijdsgenoot die hetzelfde stop-roken-doel als jou heeft (zoals geld besparen, gezondheid of een valkuil als roken tijdens sociale events).
  • Smoke Free, een app die je tevens als dagboek kunt gebruiken. Hierbij zet je je moeilijke momenten in een dagboek, waardoor je steeds weer kunt teruglezen wat je overwonnen hebt. Het helpt je ook om jezelf bewuster te worden van je valkuilen.
  • Stopmaatje, ook een app die je afleidende spelletjes biedt. Daarnaast biedt deze applicatie veel tips van andere gebruikers aan die ook proberen te stoppen met roken. Verder houdt de app doelen bij en kun je een dagboek gebruiken.

Nicotinepleisters, supplementen en kauwgom

Met nicotinepleisters zorg je ervoor dat je een bepaalde hoeveelheid nicotine in het bloed krijgt. Deze stof werkt verslavend, en na het stoppen met roken zal je dan ook vooral behoefte hebben aan die nicotine. Door de inname op een rustige manier af te bouwen gaat het stoppen met roken vaak wat gemakkelijker. Voor de een werkt dit super goed, voor de ander wat minder, dus het is zeker een kwestie van proberen.

Naast pleisters zijn er ook andere nicotine vervangers verkrijgbaar, zoals nicotine gel (op je handen wrijven) of nicotine capsules, die je inneemt. Of wat dacht je van nicotine kauwgom? Laat je lichaam wennen aan dit type kauwgom, en vervang op den duur door gewone kauwgoms. Voor je het weet snak je voortaan niet meer naar een sigaret, maar naar een lekkere bubblegum!

Bekijk hier alle nicotinepleisters en andere vervangers

Eten en drinken

Een lekkere sigaret bij de koffie, herkenbaar? Jouw lichaam is gewend aan dit patroon. Het is dus zaak om je bewust te worden van patronen en die te doorbreken. Drink bijvoorbeeld eens wat vaker water of een kop thee. Of vervang die sigaret door een stuk fruit.

Wie stopt met roken heeft vaak de neiging om meer te gaan eten. Door roken lijkt je honger te stillen en het is eenvoudig om snel naar iets ongezonds te grijpen. Een stuk fruit of een kleine salade is echter een beter alternatief. Alcohol kan er daarnaast voor zorgen dat je jezelf minder makkelijk kunt bedwingen, dus het is slim om dit vooral in het begin als je gestopt bent, eventjes links te laten liggen.

Voordelen stoppen met roken

Dat stoppen met roken gezonder is dan blijven roken dat hoeven we je vast niet te vertellen. Toch is het altijd nog even goed om de voordelen te benadrukken. Goed voor de bewustwording, toch?!

  • Je komt van dat rokershoestje af
  • Je longfunctie en bloedsomloop verbeteren
  • Je conditie wordt beter (mits je blijft bewegen natuurlijk)
  • Het risico op hart- en vaatziekten, alsook een beroerte neemt af
  • De kans op longkanker en andere soorten zal verminderen
  • Je kleding, haren en adem stinken niet meer naar rook
  • Het scheelt je heel wat geld

Zie jij deze voordelen wel zitten? Kies dan hierboven je favoriete stoppen met roken app en kies een stopdag. We wensen je alle succes toe!