Gratis online tijdschriften lezen? We vertellen je hoe!

Ben je gek op het lezen van magazines? Dan ben je hier op de juiste plek beland. We bieden zelf geen tijdschriften, maar vertellen je wel via welke tijdschriften apps je onbeperkt kunt bladeren tussen verschillende titels. En we zouden Downloaden.nl niet zijn als we je niet meteen verklappen hoe je een gratis proefperiode kunt downloaden. Ontdek de mogelijkheden en heb je favorieten voortaan binnen handbereik!

door magazine bladeren

De beste tijdschriften apps downloaden

Er zijn verschillende apps voor tijdschriften op de markt, dus hoe kies je nu uit het aanbod? Een goede tijdschriften app voldoet volgens ons aan een aantal voorwaarden:

 • Ruim aanbod aan titels
 • Handige interface / zoekfunctie
 • Titels downloaden voor offline lezen
 • Onbeperkt lezen voor een scherpe, vaste prijs
 • Voorkeur: delen met andere gebruikers

We noemen je nu een aantal voorbeelden en vertellen je meteen hoe je een gratis proefperiode downloadt.

1. Readly

Readly is een tijdschriftenservice waar je toegang krijgt tot meer dan 5.000 titels, van amusement en lifestyle tot muziek, auto’s en vakbladen. Ontdek onder andere toptitels als Quest, Vogue, National Geographic en Quote.

Ze bieden een gebruiksvriendelijke interface, waarmee je heel gemakkelijk door het complete aanbod snuffelt. Hierbij kun je gebruikmaken van de filterfunctie. Je kunt ook tijdschriften opslaan als favoriet. En ben je eenmaal aan het lezen, dan is het tevens mogelijk om bladwijzers te plaatsen.

 • Gigantisch aanbod, inclusief tijdschriften uit andere landen
 • Account gebruiken op 5 apparaten
 • 5 verschillende gebruikers toevoegen
 • Prijs: €9,99 per maand voor onbeperkt lezen
 • Maandelijks opzegbaar
 • Proefperiode van 2 maanden!

Readly is beschikbaar op smartphone, tablet en computer, dus je leest waar en wanneer je maar wilt. Via de Readly app kun je bovendien titels downloaden, zodat je ook zonder internet kunt lezen. Het volledig downloaden van een tijdschrift kost meestal minder dan 30 seconden!

Probeer Readly nu zelf en download de gratis proefperiode. Je zit nergens aan vast en kunt later nog beslissen of je het abonnement aan €9,99 per maand wilt verlengen.

Een leuke tip voor puzzelfans: via Readly kun je ook onbeperkt puzzelen, bijvoorbeeld via Denksport. Na het aanklikken van de puzzel verschijnt automatisch het toetsenbord en kun je de puzzel maken.

2. Blendle

Zoek je een service die tijdschriften en kranten combineert? Overweeg dan de app Blendle. Deze aanbieder focust zich in principe op het aanbieden van nieuws. Zo krijg je toegang tot kranten als Trouw, de Volkskrant, AD, Het Parool en De Standaard. Qua tijdschriften is het aanbod beperkter dan bij Readly, maar de titels die beschikbaar zijn dat zijn wel toptitels. Voorbeelden zijn Psychologie Magazine, LINDA., HP/De Tijd, Happinez en Men’s Health.

Je kunt zelf zoeken in de archieven, interesses markeren en een leeslijst opstellen. Daarnaast maakt Blendle op basis van jouw voorkeuren en leesgedrag een overzichtelijke homepage van artikelen waarvan ze denken dat die goed bij je passen. Een leuke extra aan Blendle is bovendien dat je ook een selectie nieuwsberichten kunt beluisteren!

 • Toegang tot ruim 100 nationale, regionale en internationale kranten en tijdschriften
 • Onbeperkt tijdschriften lezen (bij krantenartikelen betaal je soms extra)
 • Inclusief Blendle Audio, luisteren naar artikelen
 • Prijs: €9,99 per maand (maandelijks opzegbaar) of €99 (jaarabonnement)
 • Proefperiode van 1 maand

Let op, zoals je leest betaal je bij sommige nieuwsberichten een extra fee. Hiervoor moet je krantencredits inkopen. De prijzen gaan vanaf zo’n €0,25 per artikel. Sluit je een artikel binnen 10 seconden, bijvoorbeeld omdat je er snel ontdekte dat het toch niet relevant voor je was? Dan kun je je credits terugkrijgen.

Blendle is te gebruiken via de browser en via de Blendle app. De functie Blendle Audio is alleen beschikbaar via de app. Blendle heeft op moment van schrijven ook nog geen optie tot een familie-account, maar mogelijk gaat dit er in de toekomst wel komen.

Enthousiast over de functies van Blendle? Start dan met de gratis probeerversie en blijf op de hoogte van je favoriete topics.

3. Tijdschrift.nl

Via Tijdschrift.nl krijg je toegang tot 75 magazines. Je vindt er het merendeel van de Nederlandse toptitels. Van de Donald Duck tot AutoWeek, Libelle en vtwonen, voor ieder wat wils. Je kunt altijd 3 maanden terugkijken in het archief.

 • Toegang tot 75 tijdschriften
 • Handige interface / zoekfunctie
 • 5 verschillende gebruikers toevoegen
 • Prijs: €7,50 - €9,99 per maand voor onbeperkt lezen
 • Maandelijks opzegbaar
 • Proefperiode van 1 maand

De service van Tijdschrift.nl is zoals je ziet vergelijkbaar met onze nummer 1 ‘Readly’, maar dan met kleiner aanbod. Tijdschrift.nl is vooral een interessante keuze als je al een abonnement hebt op een van de deelnemende tijdschriften van deze aanbieder. Je krijgt dan namelijk 25% korting op je abonnement en betaalt maar €7,50 in plaats van €9,99 per maand. Je kunt de Tijdschrift.nl app gratis proberen.

Lezen vanaf papier versus online magazines lezen

Twijfel je nog of online lezen bij je past, bijvoorbeeld omdat je lezen vanaf papier nou eenmaal fijner vindt? Er zijn meerdere goede redenen om te kiezen voor online tijdschriften. We noemen de voordelen:

 • Online tijdschriften zijn goedkoper: voor het kopen van je favoriete magazines mag je maandelijks flink in de buidel tasten. Voor het gemiddelde tijdschrift betaal je zo’n €5 tot €7 per stuk. Neem je een online abonnement, dan betaal je circa €10 per maand en krijg je toegang tot verschillende titels voor één vast bedrag.
 • De beste artikelen uit verschillende magazines: met een online tijdschriftenservice heb je duizenden tijdschriften binnen handbereik. Zo kies je zelf welke artikelen uit welke magazines je interessant vindt.
 • Tijdschriften delen: via de meeste tijdschriften apps kun je meerdere gebruikers toevoegen. Tegelijk lezen, zonder een fysiek magazine aan elkaar uit te lenen en te wachten tot diegene het uit heeft. En wil de een iets anders lezen dan de ander? Geen probleem, iedereen kiest zelf zijn of haar favoriete titels uit.
 • Lees waar en wanneer je wilt: hè, zit je ergens te wachten, ben je je tijdschrift vergeten mee te nemen? Niet wanneer je kiest voor online magazines. Deze ‘lichtgewichten’ zijn altijd beschikbaar, zowel op smartphone, tablet als computer. Optioneel kun je tijdschriften vooraf downloaden, zodat je ook offline kunt lezen.
 • Flexibiliteit, altijd opzegbaar: om te besparen op papieren tijdschriften kun je een abonnement afsluiten. Je krijgt dan enkele euro’s korting, maar je zit er wel een bepaalde tijd aan vast. Met een online magazines abonnement zeg je op wanneer je wilt.

Kortom, proberen maar!

Zoals je hebt kunnen lezen kun je een aantal online magazines apps gratis downloaden. Dus ook al weet je niet of online lezen bij je past, je kunt het nu gratis proberen! Dan kun je daarna altijd nog beslissen of je een abonnement afsluit of niet.

Onze favoriete tijdschriften app? Readly! Keuze uit duizenden titels en toegang voor vijf gebruikers. Met de gebruiksvriendelijke interface zoek je gemakkelijk naar je favoriete tijdschrift. En dat met een gratis proefperiode van maar liefst 2 maanden!

Ontdek Readly!

We wensen je heel veel leesplezier!