Goedkope (game) PC of laptop scoren voor al je downloads!

Normaal vertellen we je over de leukste, beste en gaafste downloads, onder meer op het gebied van spelletjes en games en daarnaast ook handige musthave tools voor soepeler computergebruik. Maar goed, om van al die downloads gebruik te kunnen maken heb je natuurlijk wel een goede computer of laptop nodig. We geven je graag tips om te besparen op jouw nieuwe computer of laptop!

1. Shop tijdens feestdagen of hype momenten

Korting op laptops en PC’s pak je tijdens de feestdagen en andere hype moments! Denk aan de kerstperiode, Sinterklaas, Pasen, maar ook zeker gedurende Singles Day, Black Friday en Cyber Monday. Deze laatste drie dagen vinden plaats in November. Tel hierbij op de eindejaarsperiode en dat maakt de laatste twee maanden van het jaar het perfecte moment om voordelig te scoren!

2. Bemachtig een kortingscode

Sommige aanbieders geven je korting als je je inschrijft op de nieuwsbrief. Dat is dus zeker het checken waard (je kunt je immers altijd weer uitschrijven). Je kunt ook even searchen op ‘kortingscode + winkel’ om te zien of er momenteel een kortingscode actief is. Vergelijk de prijzen bij verschillende winkels en kijk waar je het voordeligst uitkomt.

3. Koop accessoires in een package deal

Naast een nieuwe computer of laptop heb je wellicht ook behoefte aan accessoires. Denk aan een muis(mat), toetsenbord, extra monitor of bepaalde kabels. Soms kun je die accessoires in een package deal voordeliger in de wacht slepen. Bedenk dus vooraf wat je allemaal nodig heb en kijk of je dit alles op hetzelfde moment kan kopen. Hierdoor kun je wellicht ook nog wat verzendkosten uitsparen.

4. Overweeg een refurbished computer of laptop (tot -70%!)

Refurbished betekent ‘gereviseerd’. Het zijn producten die bijvoorbeeld zijn teruggestuurd door de klant en niet meer mee kunnen bij de oorspronkelijke verkoop. Ze worden altijd grondig gecontroleerd en sommige winkels geven je zelfs garantie. Een goede winkel voor het vinden van een refurbished laptop of computer is GoBytes. Hier scoor je korting die oploopt tot wel 70%. En de kwaliteit is goed!

Shop je nieuwe computer of laptop - tot 70% korting!

5. Filter op eigenschappen en categoriseer op laagste prijs

Wanneer je laptops of computers vergelijkt dan zie je dat het aanbod gigantisch is. We raden je aan om te bedenken welke eisen je aan het apparaat stelt. Maak vervolgens gebruik van de filterfunctie van de website in kwestie, er rolt een selectie uit. Gebruik nu de functie ‘Sorteer op laagste prijs’ en dan zie je de goedkoopste laptop of PC die voldoet aan jouw eisen. Een eenvoudige manier van zoeken naar goede prijs-kwaliteit.

Goedkope game PC kopen

Voor de wat grotere spellen met gedetailleerde graphics heb je vaak een krachtigere game computer nodig om die games soepel te laten draaien. Wie al eens rond heeft gesnuffeld die is er vast achter gekomen dat je voor game computers flink in de buidel moet tasten. Je dient van oorsprong al voor een beter model te kiezen.

Om een goedkope game laptop of PC te vinden raden we je aan om rekening te houden met de volgende minimale specificaties. Wil je een specifieke game spelen, check dan ook zeker die systeemvereisten.

  • Een Intel Core i5 processor (beter i7) of AMD Ryzen 5 processor
  • NVIDIA GeForce of AMD Radeon RX videokaart
  • Minimaal 8 GB aan werkgeheugen + SSD

Om een goedkope game PC of laptop te vinden kun je ook bovenstaande tips toepassen. Neem een kijkje op GoBytes en filter op de gewenste specificaties om te zien of ze op dit moment refurbished game PC’s in de aanbieding hebben.

Essentiële programma’s voor je nieuwe computer of laptop

Nu je die nieuwe PC of laptop op de kop hebt getikt wil je er vast een aantal essentiële programma’s opzetten. We vertellen je welke musthave programma’s super handig zijn wanneer je een nieuw apparaat hebt gekocht.

1. Microsoft Office 365 voor tekstverwerken en cloudopslag

Het complete Microsoft Office 365 biedt je de fijne tekstverwerker Word en de presentatietool PowerPoint waarmee je prachtige slideshows maakt. Daarnaast krijg je toegang tot een aantal andere handige programma’s en een grote hoeveelheid cloudopslag. Weet jij zeker dat je die gave foto’s en belangrijke documenten nooit meer kwijtraakt!

Microsoft 365 downloaden

2. Antivirussoftware zoals Kaspersky Internet Security

Een nieuwe laptop of computer wil je uiteraard goed beveiligen. Daarom is krachtige antivirussoftware een must. Een goed voorbeeld is Kaspersky Internet Security, die real-time antivirus biedt, alsook anti-phishing, webcam protection, een optionele ad blocker en veel extra beveiligingsfuncties, onder meer voor veilig betalen.

Kaspersky downloaden

3. Password manager Dashlane voor wachtwoorden

Hè, nu je een nieuw apparaat hebt moet je overal weer opnieuw inloggen. Grote kans dat je wel weer een wachtwoordje vergeten bent. Vanaf nu pak je het anders aan en kies je voor een password manager. Hierdoor hoef je slechts één wachtwoord te onthouden om overal te kunnen inloggen. Dashlane is een goede keuze, en maakt ook automatisch sterke wachtwoorden voor je aan. Zo is de kans kleiner dat je gehackt wordt.

Dashlane downloaden

Leuke gratis games downloaden!

Zo, de voorbereidingen zijn getroffen, tijd om te ontspannen. Wat dacht je van een toffe gratis game? Zo kun je bijvoorbeeld The Sims 4 gratis downloaden. Ben je gek op schietspelletjes? Speel dan de game World of Tanks. Bij Downloaden.nl hebben we nog veel meer leuke gratis games voor je in petto. Bekijk alle game downloads en kies je favoriet. Veel plezier gewenst en geniet van je nieuwe PC of laptop!