Gaming tips: gratis World of Warships en World of Tanks download

De dagen worden korter en kouder en het is steeds vroeger donker… Winter is coming! Steeds meer reden om lekker warm binnen te blijven. We gaven je eerder al tips over de beste apps voor het kijken van films en series. Heb je het echter wel even gezien voor de buis en ben je op zoek naar meer avontuur? Dan biedt een goede game uitkomst. De komende tijd geven we je daarom graag tips voor de beste games voor pc en smartphone. Dit keer in de spotlights: de pc schietspellen World of Tanks en World of Warships!

pc gamer

Wat is World of Tanks?

Het gratis te downloaden World of Tanks is een online simulatiespel waarmee spelers gesimuleerde tankgevechten uitvoeren. Dit tactische schietspel is dusdanig gebaseerd op realistische beelden dat je helemaal opgaat in de game. Het spel werd in 2011 voor het eerst uitgebracht voor Windows en is ondertussen over de honderd miljoen leden heen. 

Tegenwoordig is het ook te spelen via Android, MacOS iOS. Daarnaast zijn er ook versies voor de Xbox 360 en PlayStation uitgebracht. Via pc speel je World of Tanks gratis!

In de game verdien je credits en ervaringspunten (xp), waarmee je nieuwe tanks koopt, onderdelen van je huidige machines vervangt of kiest voor nieuwe uitrusting en verbruiksmiddelen. De tanks zijn geïnspireerd op modellen uit de jaren ’30 tot ’60. Regelmatig wordt het spel geupdate met nieuwe graphics, speelvelden, tanks en spelmodi.

Hoe World of Tanks spelen?

In World of Tanks ontdek je meerdere spelvarianten, steeds afgestemd op het niveau waarop je zit. Je verbetert jezelf door meer te winnen, ervaringspunten op te doen en uit te breiden in tanks en equipment. Het toffe van deze interactieve game is dat je vaak samenwerkt of vecht tegen andere spelers. Hierbij een aantal voorbeelden van World of Tanks spelmodi:

Willekeurige gevechten: 2 teams van 15 spelers worden samengesteld. Verover hierbij de vlag van het andere team.

  • Trainingsgevechten: om bepaalde tactieken uit te testen.
  • Clanwars: hierbij strijd je met een groep spelers (clan) om een bepaald territorium op de wereldkaart. Teams vorm je zelf.
  • Stronghold: met je clan bouw je een virtuele basis waarmee je extra credits verdient.

World of Tanks maandelijks event

Maandelijks worden er door de makers van de game events georganiseerd waarmee je extra xp en credits kunt verzamelen en die het spel nog meer afwisselend maken. Daarnaast kun je iedere maand een geselecteerde tank met korting (minder credits) kunt kopen.

Wat kosten World of Tanks: in-game aankopen?

Met het spelen van World of Tanks ben je wel even zoet. Het is geen spel dat je ‘uitspeelt’, omdat je steeds hoger stijgt in de ladder van ervaring. Doordat je tegen en met andere spelers uit heel de wereld speelt, wordt iedereen steeds beter en heb je een goede reden om door te spelen.

Om te groeien in het spel kun je dus ervaring verzamelen en daarmee in-game geld kopen. Wil je sneller je doelen bereiken, dan kun je ook echt geld in het spel steken (ook bekend als microtransacties). Zo kun je sneller upgraden. Let op, dit is dus niet verplicht.

Daarnaast kun je je account upgraden naar een World of Tanks Premium account. Hiermee kun je sneller ervaringspunten verzamelen in het spel.

Gratis World of Tanks download

Wil je gratis World of Tanks downloaden? Dat kan hier op Downloaden.nl. Het maakt niet uit of je gebruikmaakt van een Windows, MacOS, iOS of Android apparaat. Je speelt gratis World of Tanks met deze World of Tanks download. 

Het enige dat je hoeft te doen is een gratis World of Tanks account aan te maken door je e-mailadres en een wachtwoord op te geven. Daarnaast verzin je een unieke in-game naam. Je bent nu klaar voor the game!

Download World of Tanks gratis!

Wat is World of Warships?

Na het succes van het militaire schietspel World of Tanks bracht uitgever Wargaming een nieuwe shooting game op de markt, namelijk World of Warships. Deze marine-oorlogvoering variant is ook een gratis te spelen multiplayer online game. Het kwam in 2015 beschikbaar voor Windows en is tegenwoordig ook op Mac te spelen.

Hoe World of Warships spelen?

Bij World of Warships maak je gebruik van drie basistypen bewapening, namelijk schepen, vliegtuigen en torpedo’s. Net als bij World of Tanks zijn er diverse teamopdrachten om samen te strijden tegen andere teams of tegen de computer. De meeste matches duren een kwartier.

Het concept is dus hetzelfde ingericht als bij World of Tanks. Je ontvangt ervaringspunten waarmee je je wapens en gerief kunt upgraden. Per schip (torpedobootjagers, slagschepen, kruisers, vliegdekschepen en onderzeeërs) kun je op onderzoek uitgaan en nieuwe modules ontgrendelen.

In-game aankopen World of Warships

Net als bij World of Tanks kun je ook World of Warships gratis spelen, maar indien gewenst microtransacties doen om sneller doelen te bereiken. Je kunt het uiteraard ook gratis spelen en ook dan is de game goed voor uren vermaak. Als je van oorlogsschepen en uitdagingen houdt dan is dit zeker een goede game voor jou.

Gratis World of Warships download

Ready to battle en wil je gratis World of Warships downloaden? Met de World of Tanks download hier op Downloaden.nl ga je meteen aan de slag. Maak je gratis World of Warships account aan door je e-mailadres en een wachtwoord in te voeren. Tot slot kies je een unieke in-game naam. Zo start je je strijd op zee, succes!

Download World of Warships gratis

Ready to play, nóg meer gratis spellen!

Krijg je geen genoeg van online gamen? Houd ons in de gaten voor de nieuwste gaming artikelen en tips. En neem ook eens een kijkje bij ons overzicht games, waar we downloads van interactieve single en multiplayer games, woord- en kaartspellen overzichtelijk voor je op een rijtje hebben gezet. Ontdek hier het overzicht spelletjes en games.