6x Beste apps voor het kijken van films en series

De grote streamingsdiensten krijgen steeds meer abonnees. Steeds minder mensen maken dan ook gebruik van het reguliere tv-assortiment dat uitgezonden wordt. Een belangrijke ontwikkeling is de opkomst van verschillende apps die het kijken van films en series nog fijner moeten maken. Daarom gaan we hier kijken naar 6 verschillende apps die jouw ervaring wat betreft films en series sterk gaat verbeteren! We beginnen met een belangrijke manier om nóg meer films en series te ontgrendelen.

1. Een VPN app

De belangrijkste app in dit soort gevallen is een VPN. ​Wat is VPN​? Een VPN zorgt ervoor dat je als gebruiker films en series kunt raadplegen die je normaliter níet kunt raadplegen. Dit komt doordat een VPN jouw locatie verbergt. Hoe jou dit gaat helpen bij het kijken van meer films en series? Bij het gebruik van een VPN, wordt er verbinding gemaakt met een server op een andere plek in de wereld. Jouw device neemt op dat moment het IP-adres van deze server aan. Het aanbod van elke streamingsdienst is afgestemd op de locatie van het device. Hierdoor kan het zijn dat gebruikers in Amerika een andere lijst met films en series hebben dan gebruikers in Nederland bijvoorbeeld. Maak je echter gebruik van een VPN, dan kun je verbinding maken met een server in Amerika. Hierdoor lijkt het dus alsof jij je in Amerika bevindt, waardoor je ook toegang hebt tot de films en series van dat land. Hierdoor kun je dus nóg meer films en series kijken!

2. JustWatch

JustWatch is de ideale apps als je niet alle apps wilt doorspitten om de juiste film te vinden. Met de app van ​JustWatch​ kun je namelijk verschillende apps tegelijkertijd doorzoeken. Naast dat je kunt zien welke service de film aanbiedt, kun je ook zien of de films gratis is en hoeveel deze kost indien je ervoor moet betalen. Daarnaast kun je met JustWatch ook een watchlist bijhouden, zodat je precies kunt zien welke films en series je bij welke streamingsdienst kunt bekijken. Dit gaat je veel tijd (en wellicht ook geld) besparen bij het zoeken naar een leuke film of serie.

JustWatch

3. IMDb

IMDb is natuurlijk alom bekend bij liefhebbers van films en series. Met ​IMDb​ kun je namelijk van vrijwel alle series en films de recensies zien. Hierdoor kun je vooraf dus al beslissen of deze films wellicht iets voor jou is. Daarnaast is er in deze app ook veel informatie te vinden over acteurs, regisseurs of over de film zelf. Twijfel je nog, dan kun je ook de trailer van de film of de uitgebreide beschrijving eens gebruiken. Het kiezen van een verkeerde film is met deze app verleden tijd!

4. Videoland

Videoland is onder Nederlanders natuurlijk erg bekend. Veel bekende (Nederlandse) series staan hierop, zoals de hitserie Mocro Maffia. Natuurlijk heeft deze app de functionaliteiten die je ervan mag verwachten. Zo kun je films en series opslaan die je later nog wilt zien, kun je precies bijhouden bij welke aflevering je bent gebleven en krijg je aanbevelingen welke films en series voor jou wellicht interessant zijn.

5. Netflix

Ook Netflix is natuurlijk bij iedereen bekend. Evenals Videoland heeft Netflix vergelijkbare functionaliteiten. Daarnaast krijg je bij Netflix ook meldingen indien er lange tijd geen activiteit is geweest. Ben je bijvoorbeeld in slaap gevallen of ben je vergeten de serie uit te zetten, dan zal Netflix na verloop van tijd automatisch uitschakelen.

6. Upflix

Wil je nu precies weten welke updates eraan zitten te komen of welke series er binnenkort uitgebracht gaan worden op Netflix, dan móet je de app van ​Upflix​ downloaden. Hier krijg je namelijk regelmatig updates over nieuwe afleveringen die op Netflix verschijnen. Daarnaast zie je ook direct welke series of films er binnenkort wellicht van de streamingsdienst gaan verdwijnen.

Upflix heeft daarnaast een enorm leuke functie, namelijk het roulettewiel. Door middel van het roulettewiel kun je een genre en een minimale rating kiezen. Vervolgens gaat het roulettewiel een willekeurige film op Netflix voor je selecteren die daarbij aansluit. Hierdoor hoef je zelf niet te kiezen, maar doet Upflix dit voor je!

Upflix Roulette

Zoals je ziet zijn er verschillende apps die jouw ervaring met films en series sterk kunnen verbeteren. Daarbij is de app die eigenlijk weinig met films te maken heeft, de VPN-app, de belangrijkste app. Hierdoor kun je dus nóg meer films en series bekijken. IMDb, JustWatch en Upflix zijn daarnaast erg goede apps waarbij je de ratings kunt bekijken. Hierdoor kies je nooit meer een slechte serie of film!