Netflix films & series downloaden met FlixiCam: review!

Wil je Netflix films en series kijken waar en wanneer je maar wilt? Zonder daarbij gigantisch veel MB’s te hoeven inleveren? Maak dan kennis met FlixiCam, de perfecte software voor het downloaden van video’s in HD kwaliteit. Met deze converter zet je video’s in no-time om in MP4 formaat. In deze review van FlixiCam vertellen we je meer over de werking van dit handige programma.

Netflix op televisie

Wat is FlixiCam?

FlixiCam is een converter die het mogelijk maakt om alle films en series van Netflix te downloaden naar MP4. Zo kun je offline kijken wanneer je maar wilt. Dit is handig als je bijvoorbeeld geen wi-fi bij de hand hebt en wilt besparen op MB’s.

Tevens biedt het uitkomst wanneer je op vakantie gaat. Zo hoef je geen gebruik te maken van een mogelijk onveilig wi-fi netwerk. De voordelen van FlixiCam:

 • Beschikbaar voor Windows en Mac
 • Downloaden naar MP4 in HD-kwaliteit
 • Inclusief downloaden van gesproken taal en ondertiteling in taal naar keuze
 • Ondersteunend systeem voor het afspelen van video’s
 • Erg gemakkelijk in gebruik

Review FlixiCam

Benieuwd of FlixiCam iets voor jou is? Vraag je jezelf af waarom je deze software zou gebruiken in plaats van de eigen downloadfunctie van Netflix? Of wil je weten wat alle mogelijkheden van het programma zijn?

In deze FlixiCam review geven we antwoord op al deze vragen, zodat je weet hoe dit programma je voordeel kan bieden bij het kijken van al je favoriete films en series.

Waarom FlixiCam voor downloaden en afspelen gebruiken?

Er zijn meerdere tools op de markt voor het downloaden van Netflix films en series. Waarom dan kiezen voor FlixiCam? Enerzijds blinkt het programma uit in het behoud van videokwaliteit. Bij veel alternatieve MP4 converters lever je namelijk flink in op de kwaliteit.

Een andere goede reden is dat de software niet alleen een ‘download naar MP4 optie’ heeft, maar dat deze ook dient als afspeeltool met diverse functies, zoals:

 • Gemakkelijk vooruit en terugspoelen
 • Hervatten van de laatst afgespeelde video
 • Video-intro automatisch overslaan
 • Automatisch naar de volgende aflevering gaan
 • Trailers bekijken

Al met al is het dus eigenlijk gewoon de vervanger van je complete Netflix systeem, met vergelijkbare functies en dezelfde hoge kwaliteit. Dit alles, maar dan voor offline gebruik.

FlixiCam versus ingebouwde Netflix downloader

Netflix heeft zelf ook een functie voor het downloaden van titels, dus waarom zou je hun eigen systeem niet gebruiken? Het grote nadeel aan deze downloadoptie van Netflix is dat titels na een tijdje verlopen.

Hoe lang het duurt voordat een download verlopen is via Netflix zelf, hangt af van de afspraak die Netflix heeft gemaakt met de betreffende licentiegever. Dit kan dus verschillen per film of serie. Wil je de download binnen 48 uur kijken, dan is dat meestal sowieso geen probleem via de Netflix downloaden optie, maar langer is dus altijd maar de vraag. Zo moet je per video gaan checken tot wanneer je deze uiterlijk offline kunt bekijken.

Om geen last te hebben van dit gelimiteerd kijken en het constant in de gaten houden van wanneer welke titel verloopt, is FlixiCam een goed alternatief. Hierbij blijven titels na downloaden onbeperkt beschikbaar via je locale drive, zelfs als ze van Netflix worden verwijderd.

TIP: Soms kondigt Netflix aan dat ze een bepaalde titel offline gaan halen. Daarna is het niet meer mogelijk om deze te bekijken. Met FlixiCam omzeil je dit probleem en download je alvast alle titels die je zeker wilt zien.

Hoe werkt Netflix video’s downloaden via FlixiCam?

Het downloaden van video’s via FlixiCam is erg gemakkelijk. Je opent het programma en logt in met je FlixiCam account. Vervolgens kun je je Netflix account koppelen aan het programma.

Nu kun je onbeperkt door alle titels zoeken. Had je een lijst gemaakt met favorieten? Dan kun je direct naar die lijst toe navigeren. Wil je een heel seizoen van een serie downloaden, dan kun je gemakkelijk alle afleveren selecteren. Nu hoef je alleen nog op downloaden te klikken en alle gedownloade titels verschijnen in de FlixiCam bibliotheek.

Per download staat de resterende tijd aangegeven. Mocht dit heel langzaam gaan, dan kan dit liggen aan je grafische kaart. Ze bieden je dan een stappenplan voor het upgraden van je grafische kaart, zodat je daarna sneller te werk gaat.

Wil je een aantal titels verwijderen? Ook dat kan gemakkelijk vanuit de FlixiCam bibliotheek.

Films overzetten op DVD of USB

Vanuit het programma FlixiCam kun je alle gedownloade titels direct bekijken, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de video’s liever overzet op DVD of USB. Hiermee maak je meer ruimte vrij op je huidige device.

FlixiCam biedt een optie om de HD video’s gemakkelijk over te zetten op een externe schijf. Open de betreffende folder waarin je de video’s hebt opgeslagen en schrijf het binnen enkele klikken over naar je USB of DVD.

netflix op mac

Veilig films en series kijken tijdens vakantie

Pak je tijdens je vakantie graag een filmpje of serietje mee? Dan zal het je vast niet onbekend zijn dat het niet altijd even makkelijk is om dat via wi-fi voor elkaar te krijgen. Zo kan het zijn dat je een trage verbinding hebt. Ook kan het zijn dat de wi-fi via een inlogcode werkt, waardoor het niet lukt om je smartphone aan de chromecast te koppelen. En soms moet je voor die wi-fi met inlogcode ook nog eens extra betalen.

Door je video’s te downloaden met FlixiCam omzeil je dit probleem. Neem je bijvoorbeeld je laptop (met HDMI-aansluiting) mee op vakantie, dan komt een HDMI-kabel van pas. Hiermee kun je het beeld van je laptop overzetten naar de tv. Zo weet je vrijwel zeker dat je tijdens je vakantie je favoriete series en films kunt kijken.

Wat kost FlixiCam?

FlixiCam is een professioneel downloadprogramma. Het programma is daarom helaas niet gratis in gebruik. Wel bieden ze een 14 dagen gratis proefperiode. Zo kun je perfect testen of het programma iets voor jou is!

 • $16,96 per maand voor maandelijks opzegbaar
 • $49,95 voor een jaarabonnement
 • $159,90 voor levenslang gebruik (inclusief gratis updates)
 • FlixiCam gratis proefperiode van 14 dagen

Het is absoluut een aanrader om eerst gebruik te maken van de free trial. Zo kom je erachter of het programma iets voor jou is en kun je inschatten welk abonnement het beste bij je past. Je spaart zoals je ziet met een jaarabonnement of levenslang abonnement heel wat kosten uit ten opzichte van een langlopend maandelijks opzegbaar abonnement.

Gratis FlixiCam downloaden

We hopen dat je met deze FlixiCam review een stuk wijzer bent geworden over de mogelijkheden en het gebruik van het programma. Zoals je hebt kunnen lezen kan de software in heel wat gevallen goed van pas komen.

Ben je enthousiast over de video converter FlixiCam? Interesse om het programma zelf uit te testen? Dan kun je hieronder FlixiCam gratis downloaden voor Mac en Windows. Probeer het uit en ervaar zelf de voordelen!