WinRAR downloaden

WinRAR voor Android en Windows downloaden? Dat kan hier op Downloaden.nl!

WinRAR voor Windows en Android

WinRAR is een archiveringsprogramma waarmee je verschillende typen bestanden kunt comprimeren. De software ondersteunt bestandsformaten als RAR, ZIP, CAB, TAR, ISO, ARJ en nog veel meer. Door de bestanden in te pakken maak je schijfruimte vrij op je computer. Daarnaast kun je de ingepakte bestanden hiermee gemakkelijker versturen via e-mail en andere diensten.

De voordelen van WinRAR:

  • Bestanden in- en uitpakken
  • Totale bestandsgrootte flink verkleinen
  • Gemakkelijk een groot aantal bestanden versturen (bijvoorbeeld via e-mail)
  • Het ingepakte bestand kan met een wachtwoord beveiligd worden
  • Back-up features

WinRAR downloaden gratis

Wil je WinRAR gratis downloaden, zodat je voortaan op een makkelijke manier al je bestanden verkleint? Dan ben je op deze pagina van Downloaden.nl aan het juiste adres. Via de WinRAR download maak je gebruik van een 40 dagen free trial. Daarna heb je de optie om te verlengen. Hoe werkt gratis WinRAR downloaden?

  1. Start de download via de button.
  2. Kies het juiste besturingssysteem: WinRAR voor Windows of WinRAR voor Android.
  3. Download WinRAR en installeer het programma.

Hoe werkt WinRAR?

Je maakt met WinRAR een nieuwe, verkleinde map aan waarin een of meerdere bestanden als het ware zitten samengepakt. Het gebruik van zogenoemde compressie software heeft veel voordelen ten opzichte van losse bestanden, omdat je hiermee de totale bestandsgrootte flink omlaag brengt.

Dit verkleinen maakt het bovendien mogelijk om je bestanden gemakkelijker te verzenden, bijvoorbeeld via e-mail of social media. Ook kun je hiermee je bestanden netjes ordenen en de ingenomen schijfruimte op je apparaat verkleinen.

Snel uitpakken met WinRAR

Je kunt met WinRAR ook bestanden uitpakken. Dit is vaak nodig als je wat van internet hebt gedownload. Zo kun je een bestand sneller binnenhalen omdat je minder MB's download dan dat het bestand werkelijk is.

Encryptie en back-up functies

Met WinRAR beveilig je al je bestanden tegen ongewenste indringers. Per zipfile kun je een wachtwoord toevoegen. Daarnaast worden de bestanden beveiligd met geavanceerde encryptiesoftware en heb je opties tot het maken van back-ups.

WinRAR voor Mac

Ben je op zoek naar zip software voor MacOS? Dan is het programma WinZip een beter alternatief. Deze software ondersteunt net als WinRAR zowel ZIP als RAR files. Ook voor WinZip hebben we op Downloaden.nl een free trial beschikbaar, zowel voor Mac als voor Windows.

Gratis WinRAR blijven gebruiken

Interessant om te weten is dat je mogelijk na afloop van de free WinRAR trial het programma kosteloos kunt blijven gebruiken. Je ziet na 40 dagen een verlengknop, maar ook zonder het abonnement te verlengen blijft de WinRAR demoversie vaak actief.

Download WinRAR gratis voor Windows en Android!

Dus, tijd om te comprimeren op Windows of Android? En ben je op zoek naar de juiste WinRAR download, gratis en voor niets? Gebruik dan nu deze free WinRAR download en zorg ervoor dat je device stukken sneller wordt.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Rar en Zip (Compressie - Unzip).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WinZip.