WinZip downloaden

Gratis WinZip voor Windows en Mac downloaden? Dat ben je op Downloaden.nl aan het juiste adres!

WinZip voor Mac en Windows

Met WinZip kun je bestanden comprimeren, oftewel verkleinen. Hierdoor houd je meer schijfruimte over of kun je ook grote bestanden verzenden. WinZip is het populairste zipprogramma ter wereld en werkt heel makkelijk. Met een druk op de knop heb je een hele map met bijvoorbeeld foto's gezipt en kun je deze als één bijlage versturen via e-mail en andere programma’s.

De functies van WinZip:

 • Gehele mappen zippen
 • Bestanden comprimeren
 • Grote (aantallen) foto's ineens delen via social media en e-mail
 • Bestanden in- en uitpakken
 • Belangrijke informatie versleutelen
 • Bestanden op je computer, netwerk en in de cloud beheren

winzip compressie windows

WinZip downloaden gratis

Wil je WinZip gratis downloaden en voortaan gemakkelijk je bestanden comprimeren? Dan zit je goed op deze pagina van Downloaden.nl. Via de WinZip download maak je gebruik van een free trial van 21 dagen. Daarna heb je de mogelijkheid om te verlengen. Hoe werkt gratis WinZip downloaden?

 1. Start de download via de button.
 2. Kies het juiste besturingssysteem: WinZip voor Windows of Winzip voor MacOS
 3. Download WinZip en installeer het programma

De voordelen van WinZip

WinZip is een veelgebruikt programma om bestanden mee in- en uit te pakken. De bestanden worden verkleind, waardoor ze minder ruimte innemen op de vaste schijf. Bovendien kun je ze op deze manier gemakkelijker verzenden, bijvoorbeeld via e-mail.

Naast comprimeren biedt WinZip diverse andere functies. Zo kun je er ook PDF's mee maken, watermerken aan bestanden toevoegen en het formaat van foto's wijzigen. Ook kun je files beveiligen middels bepaalde encryptie.

Je bestanden beheren doe je gemakkelijk via de cloud. Zo connect je WinZip bijvoorbeeld met Dropbox, Google Drive, OneDrive en andere cloud-programma’s.

Hoe werkt WinZip?

Na het installeren van WinZip kun je de software direct gebruiken. Kies een of meerdere bestanden en zip ze via de rechtermuisknop. Het is tevens mogelijk om hele mappen te comprimeren. Je herkent ingepakte bestanden aan de .zip extensie.

Heb je zelf een zip-map van iemand ontvangen? Dan kun je uitpakken op dezelfde manier, via je rechtermuisknop. Zo heb je binnen één klik toegang tot alle bestanden.

Beveiliging met wachtwoord

Belangrijke data versturen of bewaren? Dan biedt de wachtwoordfunctie van WinZip uitkomst. Versleutel je bestanden en beveilig ze tegen ongewenste indringers. De beveiligde bestanden kun je tevens met een gerust hart opslaan in de cloud.

WinZip Standard, Pro en Ultimate Suite

Via onderstaande download van WinZip kun je de software 21 dagen gratis gebruiken. Wil je upgraden, dan heb je keuze uit drie verschillende pakketten.

 • WinZip Standard Suite: alle basisfuncties, waaronder inpakken, uitpakken, encryptie-mogelijkheden en opslaan in de cloud.
 • WinZip Pro Suite: upgrade met onder andere extra beveiligingsopties en het maken van back-ups.
 • WinZip Ultimate Suite: omvat alle WinZip functies van Standard en Pro, met daarnaast het automatisch encrypten en zippen van (grote) files bij verzending via e-mail.

Start gratis met WinZip

Wil je WinZip gratis proberen? Start dan nu de download voor jouw besturingssysteem en ontdek zelf de voordelen van deze software voor comprimeren en beveiligen. Ben je op zoek naar een alternatief voor WinZip voor Android en Windows? Kijk dan hier eens bij WinRar.

WinZip gratis blijven gebruiken

Veel mensen zijn benieuwd of ze gratis WinZip kunnen blijven gebruiken na afloop van de proefperiode. Dat is in principe niet mogelijk. Zoek je gratis WinZip voor Windows of Android? Dan is WinRAR een goede keuze. Deze kan ook .zip bestanden verwerken en het is gratis in gebruik.

Download WinZip free!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jaarlijks een bedrag te betalen om onbeperkt WinZip te blijven gebruiken. In ieder geval zit je voorlopig goed met deze gratis WinZip download! Kun je daarna altijd nog kijken of je na de proefperiode overstapt.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Rar en Zip (Compressie - Unzip).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WinRAR.