7-Zip downloaden

Met het gratis en Nederlandstalige programma 7-Zip kun je makkelijk ingepakte bestanden uitpakken (unzip), of juist een grote verzameling bestanden inpakken (comprimeren, zippen). Op internet is 7-Zip zeer populair: bij iedere test waarin wordt gekeken welk programma bestanden het kleinst samen kan voegen (dus comprimeren), wint 7-Zip

Wat is 7-Zip?

Download je vaak bestanden uit e-mails of van het internet? Dan heb je het maar al te vaak meegemaakt dat deze bestanden eindigen op .zip-, .rar- of .iso. Helaas bevatten oudere versies van Windows geen standaardprogramma om dit soort extensies te openen. Gelukkig kun je genoeg gratis programmaatjes vinden die dit wel kunnen. Bijvoorbeeld 7-Zip!

Inpakken (comprimeren) van bestanden

Naast het openen van ingepakte bestanden, kun je met 7-Zip ook groepjes bestanden comprimeren. Als je een grote hoeveelheid bestanden moet versturen of archiveren is dit erg handig! Je kunt zo alles bij elkaar in één mapje zetten en de bestandsgrootte wordt drastisch naar beneden gebracht. Op die manier is het ook een stuk sneller en makkelijk om iemand grote bestanden toe te sturen.

Wordt een gecomprimeerde map uitgepakt - ontdaan van zijn .zip extensie - dan keert de normale bestandsgrootte (en dus kwaliteit) terug.

Voordelen van 7-Zip:

  • Volledig gratis, ook na een x aantal dagen in gebruik
  • Maakt bestanden nog kleiner dan concurrenten als WinZip en WinRar
  • Grote ondersteuning aan formaten, voor inpakken en uitpakken van:

- 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP WIM ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR and Z

7-Zip ondersteunt maar liefst 87 talen, waaronder Nederlands.

7-Zip download voor Windows

De 7-Zip download is voor Windows. Je hoeft je nooit te registreren en het is en blijft gratis in gebruik. Ook zakelijke gebruikers kunnen hier onbeperkt gebruik van maken. Het is open source en de meeste van de code valt onder GNU LGPL licentie. 7-Zip is niet beschikbaar voor Mac. In dat geval kun je een alternatief als WinZip gebruiken.

Gratis 7-Zip downloaden!

Wil je gratis 7-Zip downloaden? Maak dan gebruik van de 7-Zip download voor Windows op deze pagina. Daarna kun je direct aan de slag! Regelmatig komen er 7-Zip updates beschikbaar. Je vindt hier steeds de laatste versie en kunt bij het installeren optioneel ook kiezen voor een oudere versie. Een van de updates uit de latere versies is dat het ook RAR5 archives kan openen (oudere versies alleen RAR 2/3/4).

Start de Zip-7 download op Windows via de button!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Rar en Zip (Compressie - Unzip).

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is WinZip.