Adobe Dreamweaver downloaden

Gratis Adobe Dreamweaver voor Windows en Mac downloaden? Dat kan op Downloaden.nl!

Adobe Dreamweaver voor Mac en Windows

Ontwerp je wel eens websites of zou je dat willen? Adobe Dreamweaver is een uitgebreide WYSIWYG editor voor HTML en andere webcodes zoals PHP, JavaScript, CSS, CFML (ColdFusion), ASP, XSLT en XML. Dreamweaver wordt gebruikt door webontwikkelaars voor het ontwerpen van websites, maar ook jij als beginneling kan er mee aan de slag!

Waarom Dreamweaver gebruiken?

  • Snel en flexibel coderen
  • Websites ontwerpen in minder stappen dan normaal
  • Dynamische weergave op ieder apparaat
  •  Gestroomlijnde, overzichtelijke interface
  • Gebruik maken van basis sjablonen
  • Razendsnel responsive websites

Dreamweaver gratis downloaden

Wil je Dreamweaver van Adobe downloaden? Dat kan op Downloaden.nl. Volg onderstaande stappen om direct met het ontwerpen van websites aan de slag te gaan. Hoe werkt gratis Dreamweaver downloaden?

  1. Start de download via de button.
  2. Kies het juiste besturingssysteem: Dreamweaver voor MacOS of Dreamweaver voor Windows.
  3. Open Adobe Dreamweaver en start direct met editen.

Hoe werkt Dreamweaver?

Dreamweaver is het ideale programma voor het ontwikkelen van responsieve websites. Met de webontwerpsoftware die ondersteuning biedt voor onder andere JavaScript, HTML, CSS maak en publiceer je vrijwel overal snel webpagina’s. Hieronder vertellen we je meer over de functies van Adobe Dreamweaver.

Ondersteunde programmeertalen

Webdevelopers leven zich uit met tal van programmeertalen die in Adobe Dreamweaver beschikbaar zijn. Zo biedt het programma ondersteuning aan tal van programmeertalen, zoals JavaScript, PHP, Visual Basic, ActionScript, ASP, XML, CSS, CFML en MySQL. Met de ontwerpsoftware bouw je op maat gemaakte websites voor alle browsers en apparaten en lever je responsive designs.

Flexibel coderen en bewerken

Adobe Dreamweaver geeft tevens codesuggesties voor het snel leren en bewerken van HTML, CSS en andere webstandaarden. Door deze codeer-engine is Dreamweaver ook goed inzetbaar voor iedereen die met een andere code wil (leren) werken.

Startsjablonen of vanaf scratch

Je bepaalt zelf of je start vanaf een leeg document of dat je gebruikmaakt van een van de vele startsjablonen. Deze sjablonen zijn overigens nog te bewerken en vormen een goede basis voor het bouwen van webpagina’s, blogs, HTML-e-mails, nieuwsbrieven en portfolio’s. Doordat Adobe Dreamweaver tegenwoordig onderdeel is van Adobe Creatieve Cloud, kun je tevens assets uit je bibliotheken en uit Adobe Stock invoegen op je werk te optimaliseren. Dreamweaver ondersteunt het verwerken en bewerken van diverse bestandsformaten.

Live weergave

Voordat je je werk publiceert wil je uiteraard eerst previews zien. Een van de nieuwste functies van Adobe Dreamweaver is dat je rechtstreeks vanuit de ‘live weergave’ tekst- en afbeeldingseigenschappen kunt bewerken, zonder over te schakelen naar een aparte bewerkingsmodus. Ontwerp je responsive websites met de moderne interface, waarin je de werkruimte zo kunt aanpassen dat alleen de noodzakelijke tools voor jouw coderingen worden weergegeven.

Uitgebreide FTP-ondersteuning

Een van de grootste voordelen van het werken met Dreamweaver, is de ingebouwde FTP-client. Zo hoef je afbeeldingen en materialen niet meer apart te uploaden naar een externe FTP server of een hostingsite. De afbeeldingen die je invoegt, worden meteen opgeslagen op de server van Adobe. Dit scheelt een hoop extra handelingen en dus tijd!

Adobe Dreamweaver installeren

Past Dreamweaver goed bij jouw wensen als webontwikkelaar? Installeer dan nu de gratis proefversie. Wil je naast Dreamweaver ook andere Adobe programma’s gebruiken dan kies je voor het complete Adobe CC pakket.

Zoek je naar een minder complex Adobe programma voor het ontwerpen van website, dan is Adobe Muse iets voor jou. Het verschil: bij Dreamweaver heb je toch wel enige kennis nodig van HTML, bij Muse kies je vooral uit kant-en-klare elementen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is NOS Teletekst.