Adobe Muse downloaden

LET OP!: Adobe Muse is inmiddels vervangen door Adobe XD


Adobe Muse voor Windows en Mac downloaden? Hoewel er voor Muse sinds maart 2020 geen updates meer op de markt komen, kun je deze software nog wel downloaden, lees verder en ontdek hoe je dat doet via Downloaden.nl!

Adobe Muse voor Mac en Windows

Wil je een website starten, bijvoorbeeld voor een eigen bedrijf? Heb je zelf ideeën over die website, maar weet je niet hoe je code moet schrijven? Dan is Adobe Muse de oplossing!

Met Adobe Muse kun je zeer professionele, responsieve websites bouwen. De software wordt zowel door ervaren vormgevers als beginnelingen gebruikt. Met behulp van kant-en-klare templates en drag 'n drop creëer jij een website die helemaal voldoet aan jouw eisen en verwachtingen. Ben je klaar met het uiterlijk en de indeling? Dan kun je functies aan knoppen toekennen en menu's en pagina's toevoegen. Zo bouw jij stap voor stap en op een eenvoudige manier zelf een website.

 • WYSIWYG editor
 • Zelf ontwerpen of kant-en-klare templates
 • Drag and drop
 • Krachtige tekst editor, ook voor opmaak
 • In-browser mogelijkheden tot aanpassen
 • Onderdeel van Adobe's Creative Cloud

Let op, Adobe heeft per 26 maart 2020 de updates voor Mac- en Windows-besturingssystemen stopgezet. Wil je toch graag Muse gebruiken? We vertellen je hoe!

Volg onderstaande stappen om binnen no-time deze software voor het ontwikkelen van responsive websites tot je beschikking te hebben.

Hoe werkt Muse downloaden?

 • Start de download via de button.
 • Download het volledige Adobe CC pakket
 • Ga in het Adobe dashboard via ‘Oudere apps’ naar Adobe Muse (oudere apps tonen kun je activeren via instellingen)
 • Open Adobe Muse en ga aan de slag.

Hoe werkt Muse?

Met Adobe Muse maak je de mooiste websites zonder daarvoor in allerlei ingewikkelde codes te duiken. Daardoor is het programma geschikt voor iedereen die weinig verstand heeft van programmeertaal, maar wel aan de slag wil met het ontwerpen van een unieke website. Daarnaast is de software tevens populair bij ervaren vormgevers dankzij de handige werking en vele functionaliteiten. We vertellen je meer over de werking van Muse.

Opmaak van de website

Adobe Muse werkt eigenlijk een beetje zoals InDesign dat ook doet voor folders en flyers. Kies de afmetingen van je werkveld en begin vanaf de achtergrond met ontwerpen. Bepaal de indeling van knoppen, menu's, headers, footers, tekstblokken, afbeeldingen en ga zo maar door. Als je de grove opzet klaar hebt, kun je beginnen met invullen. Sleep afbeeldingen naar de juiste positie, gebruik de zeer uitgebreide teksteditor voor de opmaak, ken acties toe aan knoppen en ga zo maar door. 

Widgets toevoegen

Een ideale functie van Muse is dat je widgets kan invoegen. Wil je bijvoorbeeld een contactformulier toevoegen, maar heb je geen zin om dit helemaal zelf te ontwerpen? Kies gewoon uit een van de kant-en-klare! En zo zijn er heel veel opties te vinden: van een bepaalde stijl (templates), tot widgets voor slideshows en het responsive maken van je website. 

Installeren van Adobe Muse of alternatieven

Wanneer je veel werkt met Adobe software en geen programmeertaal kent dan is Adobe Muse de ideale keuze voor het bouwen van website. Helaas komen er zoals je hierboven hebt kunnen lezen geen updates meer op de markt. In de toekomst zou het daarom zomaar zo kunnen zijn dat het programma niet meer compatibel is met jouw besturingssysteem. Daarom hieronder een aantal alternatieven:

 • Adobe Dreamweaver: Ben je een ervaren website-ontwikkelaar die webcodes als PHP, JavaScript, CSS en XML beheerst, dan is het complexere Adobe Dreamweaver een uitstekende optie voor je.
 • Adobe XD: Heb je het uiterlijk van de website helemaal in je hoofd zitten en wil je dit graag zelf uitwerken? Met Adobe XD maak je het ontwerp zonder webcode. Dit kun je later laten omzetten door een developer.
 • Wordpress: Wanneer je graag werkt met wat minder zware software dan kun je wellicht beter overwegen om te bouwen in WordPress.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is 9292.