Adobe Acrobat Reader downloaden

Adobe Acrobat Reader staat kortweg ook bekend als Adobe Reader of Acrobat Reader. Dit is de meest simpele variant van Adobe Acrobat, waarmee je PDF’s kunt bekijken en afdrukken. Tevens kun je ze delen en opmerkingen toevoegen.

Wil je ook PDF’s bewerken, converteren en ondertekenen? Kies dan voor de Adobe Acrobat DC download, die je ook wel kunt zien als de Acrobat Pro versie.

Wat is Adobe Reader?

Adobe Acrobat Reader DC is in de basis een programma om PDF-bestanden mee te openen. Het is wereldwijd het meest gebruikte programma om gratis en betrouwbaar PDF’s te weergeven, afdrukken en annoteren.

Functies Adobe Reader

  • PDF’s openen, afdrukken en delen
  • In- en uitzoomen
  • Meerdere pagina's tegelijk bekijken
  • Verwijzingen naar sites direct raadplegen
  • Opmerkingen aan PDF-bestand toevoegen

Adobe Reader downloaden

Wil je gratis Acrobat Reader downloaden? Dan zit je goed op deze pagina. Het is zo geregeld en daarna kun je alle PDF’s openen en optioneel ook opmerkingen toevoegen alvorens je ze verstuurt. Een musthave tool op ieder apparaat! Hoe werkt Adobe reader gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de Adobe Acrobat Reader download via de button.

Hoe werkt Adobe Reader?

De tool werkt uiterst eenvoudig. Na het downloaden van Adobe Reader kun je dit programma als standaard instellen voor het openen van PDF-documenten. Als je vanaf nu een PDF opent dan kun je deze direct printen, opmerkingen toevoegen of weer delen met iemand anders.

PDF-bestanden openen met Adobe Reader

PDF (Portable Document Format) is de standaard voor het uitwisselen van documenten. PDF-formaat biedt namelijk meerdere voordelen. Zo kunnen ze op ieder besturingssysteem worden bekeken en afgedrukt, zolang er een Reader wordt gebruikt. Ze zijn platform onafhankelijk. Grote kans dat je geregeld een PDF ontvangt of zelf verstuurt.

PDF-bestanden versturen met Adobe Reader

Een ander groot voordeel van PDF’s is dat de inhoud en indeling niet aangepast worden bij het versturen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Word-documenten. Gebruikt de ontvanger een andere versie hiervan, dan verspringt heel de lay-out. Bij PDF blijft die altijd hetzelfde, waardoor je zeker weet dat de lay-out van je document bij de ontvanger aankomt zoals jij voor ogen hebt.

PDF-bestanden printen met Adobe Reader

Bovengenoemd voordeel geldt ook voor het printen van documenten. Wat jij ziet op je scherm, zo komt het PDF-document ook uit de printer gerold. Vanuit Adobe Reader klik je bovendien direct op de printknop. Geen gedoe, maar razendsnel uitdraaien maken. Optioneel kun je ook specifieke pagina’s selecteren om te printen.

Opmerkingen bij PDF-bestanden maken

Een extra functie van Adobe Acrobat Reader is dat je ook opmerkingen kunt plaatsen in PDF-documenten. Zo kun je de tool gebruiken bij samenwerkingen. Door zelf een PDF te sturen weet je zeker dat iemand de tekst niet aanpast, maar alleen comments zal toevoegen. Dat bevordert een vlotte voortgang van het project.

Adobe Acrobat Reader vs Acrobat Pro

Deze Adobe Acrobat Reader download is specifiek voor de PFD Reader, waarmee je PDF’s bekijkt, afdrukt, deelt en opmerkingen toevoegt. Wil je ook extra functies? Dan kun je beter Adobe Acrobat DC downloaden. Hiermee kun je ook PDF-teksten bewerken en converteren naar andere bestandstypen. Je kunt PDF formulieren ondertekenen, ze met wachtwoord beveiligen en integraties doen met Microsoft Office 365.

Download PDF Reader Adobe!

Acrobat Reader van Adobe is te gebruiken op desktop, en ook op mobiel. Zo voorzie je dus elk apparaat van deze handige en musthave reader. Download Adobe Reader gratis en ervaar zelf het gemak van deze tool.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Sweet Home 3D.