ANWB Onderweg downloaden

Als automobilist heb de keuze uit heel veel verschillende apps. Apps die je waarschuwen voor flitsers, apps die je langs files heen leiden, apps waarmee je parkeergeld kunt betalen, apps die je de weg wijzen en ga zo maar door. En als je lid bent van de ANWB komen daar weer een heleboel apps bij. ANWB Onderweg combineert echter al haar verschillende apps in één: je kunt ermee navigeren, parkeren en tanken.

De ANWB Onderweg app heeft 6 handige functies die we een voor een uit zullen lichten.

Verkeersinformatie: overzicht van het verkeer in de buurt en op je vaste routes

Je krijgt direct een overzicht van de actuele verkeerssituatie in de buurt of op je route, zoals files (alle wegen), flitsers (snelwegen), incidenten en wegwerkzaamheden.

Mijn routes en file alerts: ga geïnformeerd op weg

Bijna iedereen met een auto rijdt vaak dezelfde route, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Met de ANWB Onderweg app kun je favoriete routes opslaan, waardoor je gedurende de notificaties ontvangt over drukte, flitsers en files op deze weg. Zo kun je een geschikt tijdstip kiezen om te vertrekken.

Parkeren: locaties, tarieven en eerlijk betalen

De app geeft inzicht in de tarieven en openingstijden van de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden zoals zones, parkeergarages, P+R locaties, parkeerterreinen en parkeren met MobyPark. Ook kun je met deze app eenvoudig je parkeergeld betalen. Je start je transactie door een kenteken in te voeren en bij terugkomst op de knop te drukken om de tijd te stoppen. Zo betaal je alleen voor de tijd die je er daadwerkelijk hebt gestaan.

Tanken: altijd goedkoop tanken

Bekijk tankstations in de buurt (benzine/diesel/LPG/CNG) voor actuele prijzen. Tevens worden van 4000 tankstations de openingstijden en de voorzieningen zoals verse broodjes en koffie getoond.

Mijn auto: nooit meer je auto kwijt

Raak nooit meer je auto kwijt. Gebruikers van ANWB Connected zien de locatie van hun auto in de app.

Wegenwacht: direct hulp bij pech

ANWB Onderweg werkt samen met de ANWB Wegenwacht app.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is QR-code Scanner.