LRN downloaden

Met de app LRN voor iPhone kan ook jij een begin maken om die codetalen onder de knie te krijgen. Kies uit HTML, CSS, Python, Ruby en Javascript en word een ster in programmeren!

Op een gemiddelde dag besteed je heel wat tijd aan het kijken naar het scherm van een computer, smartphone of tablet. Maar heb je er al wel eens bij stil gestaan dat alles wat je ziet, door iemand ontwikkeld en gemaakt is? Van de nieuwsbrief van je favoriete online warenhuis, tot WhatsApp en de Microsoft Word tekstverwerker. Wat er ook op een scherm staat, het wordt door programmeurs in elkaar geknutseld. En daar gebruiken ze speciale code talen voor.

Leren programmeren met LRN

Leren programmeren is niet alleen leuk omdat je dan toffe dingen zoals apps, websites en games kunt bouwen. Het is ook een heel waardevolle vaardigheid in je carrière. De vraag naar programmeurs is groot - wat logisch is als je bedenkt hoe afhankelijk we zijn van schermen.

LRN is handig om de eerste stappen in het programmeren te maken. Met die basisvaardigheid kun jij straks zelf een website of e-mailtemplate aanpassen, of snap je wat beter hoe een applicatie in elkaar steekt. Door middel van kleine, interactieve quizzes leer je steeds een beetje bij over HTML, CSS, Python, Ruby en Javascript.

Hoe werkt LRN?

De app LRN is opgebouwd uit een aantal lessen die je kunt volgen. Alles gaat op het gemak en stap voor stap, dus het is zelfs voor de grootste leek een goed te volgen lesprogramma.

De lessen zien er als volgt uit:

HTML:

1) HTML Intro
2) Lists
3) Tables
4) Media
5) Forms
6) Layout

CSS:

1) CSS Intro
2) Selectors
3) Properties
4) Spacing
5) Positioning

Javascript:

1) JS Basics
2) Variables
3) Functions
4) Conditions
5) Loops
6) Arrays
7) Arrays II
8) Objects
9) Objects II

Ruby:

1) Ruby Intro
2) Variables
3) Methods
4) Conditions
5) Loops
6) Collections
7) Classes

Python:

1) PY Basics
2) Variables
3) Functions
4) Conditions
5) Lists
6) Dictionaries
7) Loops

LRN is nu alleen nog voor de iPhone beschikbaar, maar komt binnenkort ook naar Android! Hou hiervoor Downloaden.nl goed in de gaten.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is ApowerPDF.