Notepad++ downloaden

Zoek je een gratis broncode-editor en kladblok-vervanger voor Windows, die ook nog eens verschillende talen ondersteunt? Dan zit je goed met deze Notepad++ download!

Wat is Notepad++?

Notepad++, ook bekend als Notepad Plus Plus of Kladblok++, is een HTML editor die super handig is in gebruik. Bovendien is het extra krachtig door allerlei slimme updates, waardoor het een razendsnelle uitvoersnelheid en een kleine programmagrootte heeft. Download Notepad++ voor Windows direct of lees verder als je er meer over wilt weten.

 • HTML editor voor Windows
 • Kladblok vervanger met extra opties
 • Is snel en gebruikt weinig opslagruimte

Gratis Notepad ++ download

Met deze gratis Notepad++ download kun je direct aan de slag met het programma. Je kiest hiermee voor de officiële versie, die voldoet aan de laatste updates. Notepad ++ updates worden namelijk regelmatig doorgevoerd. Hoe werkt gratis Notepad++ downloaden?

Gebruik een Windows device en start de Notepad++ free download via de button.

Waarom Notepad++ downloaden?

Notepad++ bevat ontzettend veel functies en is mede daardoor een grote favoriet onder professionele programmeurs. Dat het programma zo populair is, komt onder andere door de aanpasbare interface. Je kunt deze helemaal naar eigen wens inrichten en zo een optimale workflow voor jezelf creëren. Houd alles bijvoorbeeld strak en simpel zodat je niet snel wordt afgeleid, of zet juist alle menu's en tabbladen open zodat je alle functies meteen binnen handbereik hebt. De keuze is aan jou!

Hoe werkt Notepad++?

Grote kans dat je hier terecht bent gekomen omdat je specifiek op zoek bent naar de Notepad++ download. Regel je Windows computer en ga er direct mee aan de slag. Ben je er echter nog niet echt bekend mee, en zou je het wel graag willen leren? Dat kan!

Online Notepad ++: schrijf programmeertaal!

Een website bouw je met allerlei verschillende computercodes, waaronder HTML. Voor de meeste mensen ziet deze taal er waarschijnlijk uit als een soort toverspreuk en dat is het eigenlijk ook wel een beetje. Om deze code een beetje begrijpelijk neer te zetten, gebruiken programmeurs geen tekstverwerkers, maar speciale HTML editors. Notepad++ is er zo eentje. Hierin typ en bewerk je dus simpelweg de HTML-codes.

Alternatief Notepad++: Heb je overigens echt geen verstand van HTML, maar wel van ontwerpen? En zoek je een eenvoudige tool zonder dat je code hoeft te schrijven? Dan raden we je aan om een kijkje te nemen bij Adobe XD.

Wat is een HTML editor?

In een HTML editor (of teksteditor) type je platte tekst: je kunt deze niet opmaken met kant-en-klare functies. Je kunt zo'n editor dus ook zien als het Windows Kladblok, maar dan met wat extra functies waarmee het makkelijk wordt om code te schrijven.

Er zijn twee soorten HTML editors: gewone en What You See Is What You Get (WYSIWYG). Bij een gewone teksteditor moet je de code in een browser openen voor het totale plaatje, zoals bij Notepad Plus Plus. Bij een WYSIWYG editor zie je meteen het eindresultaat, zoals bij het hierboven genoemde alternatief Adobe Muse.

Functies Notepad ++ download

Notepad++ is in de basis een handig programma, die je ook wel kunt zien als een uitgebreide kladblok. Zo heeft het van alles voor je in petto. De macro’s die in Notepad++ opgenomen kunnen worden zijn bijvoorbeeld handig. Hiermee kun je vaak uitgevoerde taken (herhalend) met één druk op de knop nog een keer gebruiken. Door te automatiseren bespaar je heel wat tijd. Hieronder nog een aantal andere handige Notepad++ functies.

 • Syntax highlighting
 • Zoeken en vervangen
 • Document map
 • Auto-afmaken (woorden, functies en parameters)
 • Multi-document (werken met tabjes)
 • In- en uitzoomen
 • Meerdere codes worden ondersteunt
 • Bladwijzers

Downloaden Notepad++ Mac, kan dat?

In de basis is Notepad++ alleen geschikt voor Windows. Ben je meer fan van het Windows besturingssysteem en wil je per se Notepad ++ gebruiken? Neem dan eens een kijkje bij het programma Parallels, waarbij je het besturingssysteem Windows op Mac kunt draaien.

Download Notepad++ gratis!

Zoals benoemd is Notepad Plus Plus een recht-toe-recht-aan programma waarmee je HTML-code kunt schrijven en bewerken. Het programma blinkt uit in snelheid, functies en verbruikt weinig opslagruimte. Dat maakt het een populaire tool. Probeer het zelf met de gratis Notepad++ download en ervaar het gemak van deze HTML-editor.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is StartIsBack.