VMware Player downloaden

VMware Player is de gratis versie van het bekende VMWare Workstation, een tool voor virtualisatie die al lang wordt gebruikt door professionals van over de hele wereld. VMware Player downloaden? Dan ben je bij Downloaden.nl aan het juiste adres.

Wat is VMware Player?

Met VMware Player kun je verschillende besturingssystemen draaien met je huidige Windows-computer alsof het gewone programma’s zijn. Of je nu nieuwsgierig bent naar Linux, Linux Mint of Ubuntu, of zelfs wilt experimenteren van oudere versies van Windows, VMware Player biedt een veilige en geïsoleerde omgeving om dit te doen.

Doordat je deze andere besturingssystemen kunt gebruiken, kun je dus ook toepassingen of software draaien die eigenlijk niet gemaakt zijn voor Windows. Daarmee kun je dus veel meer halen uit je computer!

VMware Player voordelen

VMware Player heeft een aantal belangrijke voordelen, waardoor het onder de doelgroep zeer populair is en heel veel gebruikt wordt. Voordelen van VMware Player zijn onder anderen:

  • Gratis: In tegenstelling tot vergelijkbare andere software, kun je VMware Player volledig gratis gebruiken. Het is daarmee toegankelijk voor iedereen, of je nu een hobbyist of een professional bent.
  • Gebruiksvriendelijk: Zelfs wanneer je geen diepgaande kennis hebt van computers kun je binnen enkele minuten aan de slag met VMware Player. Het programma begeleidt je stap voor stap door het proces van het maken van virtuele machines en het installeren van besturingssystemen.
  • Prestaties: VMware Player wordt daarnaast geroemd om haar uitstekende prestaties. Je kunt naadloos schakelen tussen je reguliere Windows-omgeving en de virtuele machines die je hebt gemaakt. Hierbij is er geen merkbare vertraging (lag).
  • Groot aanbod: VMware Player ondersteunt een groot aandeel verschillende besturingssystemen voort je virtuele wasmachine, waaronder meerdere versies van Windows, Linux en ook MacOS.

Downloaden VMware Player?

VMware Player downloaden en installeren voor Windows is heel eenvoudig. Klop de downloadbutton op deze pagina en volg na het downloaden van de Installer de instructies op je scherm om de installatie uit te voeren. Gratis VMware Player downloaden is zo super easy!

Zodra de installatie is voltooid start je VMware Player op en volg je de instructies om een nieuwe virtuele machine te maken en het gewenste besturingssysteem te installeren.

VMware Player voor Mac

VMware Player is een tool voor Windows en geschikt voor alle Windows-Computers. Wil je echter VMware ook kunnen gebruiken op je Mac? Dan kun je via onderstaande knop “Download voor MacOS” een gratis proefversie van veertien dagen downloaden voor VMware Fusion. Dit is vergelijkbare software, maar dan dus speciaal voor Mac-computers (Apple).

Virtualisatie voor iedereen met VMware Player

Virtualisatie is een techniek die het mogelijk maakt om meerdere besturingssystemen te kunnen draaien op één computer. VMware Player is een handige en ook gratis tool die het mogelijk maakt om deze technologie van virtualisatie te gebruiken, zonder dat je daarbij te maken hebt met een hoop gedoe of kosten. Het is daarbij zeer eenvoudig te gebruiken en te gebruiken, waaronder het voor zowel doorgewinterde IT-professionals als een enthousiaste hobbyist zeer geschikt is.

VMware Player gratis downloaden?

VMware is een krachtige en toegankelijke tool die goed van pas komt voor bijvoorbeeld studenten die verschillende besturingssystemen nodig hebben, softwareontwikkelaars die software willen testen op verschillende platform of gewoon een enthousiasteling die graag wil weten wat er nog meer uit zijn of haar computer te halen valt.

Begin vandaag nog je VMware Player download via de button en ontdek de eindeloze mogelijkheden van virtuele machines!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Algemeen.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Stellarium.