ANWB Onderweg downloaden

Met ANWB Onderweg krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt onderweg: navigeren, parkeren, tanken en laden en het melden van pech. Download gratis ANWB Onderweg app!

Wat is ANWB Onderweg app?

Als automobilist heb de keuze uit heel veel verschillende apps. Apps die je waarschuwen voor flitsers, apps die je langs files heen leiden, apps waarmee je parkeergeld kunt betalen, apps die je de weg wijzen en ga zo maar door. En als je lid bent van de ANWB komen daar weer een heleboel apps bij. ANWB Onderweg combineert echter al haar verschillende apps in één: je kunt ermee navigeren, parkeren en tanken.

  • Bekijk actuele verkeersinformatie
  • Stel routes in en ontvang file alerts
  • ANWB parkeren: bekijk locaties en betaal direct
  • Vind je auto eenvoudig terug met ANWB Connected
  • Ontdek de goedkoopste tankstations bij jou in de buurt
  • Autopech? Direct toegang tot ANWB Wegenwacht
  • Gratis ANWB Onderweg app Android & iOS
  • Iedereen kan gebruik maken van de app, ook niet-ANWB leden

Gratis ANWB Onderweg app downloaden

Wil je de app ANWB Onderweg downloaden, gratis en voor niets? Dan zit je goed op deze pagina. Met de officiële ANWB Onderweg app download krijg je direct toegang tot alle handige functies. Hoe werkt ANWB Onderweg app gratis downloaden?

Kies het juiste besturingssysteem en start de ANWB Onderweg download via de button.

Hoe werkt ANWB Onderweg?

ANWB Onderweg app is erg eenvoudig ingericht, zodat je ondanks de vele functies toch snel vindt wat je nodig hebt. De applicatie biedt 6 handige basisfuncties die we hieronder graag kort toelichten.

ANWB Verkeersinformatie

Je krijgt direct een overzicht van de actuele verkeerssituatie in de buurt of op je route, zoals files (alle wegen), flitsers (snelwegen), incidenten en wegwerkzaamheden.

ANWB file alerts en Mijn Routes

Bijna iedereen met een auto rijdt vaak dezelfde route, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. Met de ANWB Onderweg app kun je favoriete routes opslaan, waardoor je gedurende de dag notificaties ontvangt over drukte, flitsers en files op deze weg. Zo kun je een geschikt tijdstip kiezen om te vertrekken en ga je altijd geïnformeerd op weg.

ANWB Parkeren: locaties, tarieven en eerlijk betalen

De ANWB Onderweg app geeft inzicht in de tarieven en openingstijden van de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheden zoals zones, parkeergarages, P+R locaties, parkeerterreinen en parkeren met MobyPark. Ook kun je met deze app eenvoudig je parkeergeld betalen. Je start je transactie door een kenteken in te voeren en bij terugkomst op de knop te drukken om de tijd te stoppen. Zo betaal je alleen voor de tijd die je er daadwerkelijk hebt gestaan.

ANWB Tanken: altijd goedkoop tanken

Bekijk tankstations in de buurt (benzine/diesel/LPG/CNG) voor actuele prijzen. Tevens worden van 4000 tankstations de openingstijden en de voorzieningen zoals verse broodjes en koffie getoond. Ook vind je met ANWB locaties met laadpalen, zodat je je elektrische auto kunt opladen.

ANWB Mijn Auto: nooit meer je auto kwijt

Raak nooit meer je auto kwijt. Gebruikers van ANWB Connected zien de locatie van hun auto in de app. Deze optie is overigens functioneel. Veel mensen vinden dit handig, want als je geregeld parkeert dan hoef je nooit meer te onthouden waar je auto staat.

Wegenwacht: direct hulp bij pech

ANWB Onderweg werkt samen met de ANWB Wegenwacht app. In de Onderweg ANWB app kun je dan ook direct een pechmelding doorgeven. Daarna krijg je een sms met een link waarmee je de status van de Wegenwacht volgt. Zo ben je binnen een mum van tijd weer on track.

Voor wie is de ANWB Onderweg app?

Je hoeft niet per se lid te zijn van de ANWB om gebruik te maken van de Onderweg app van ANWB. Iedereen kan navigeren en tankstations en laadpalen vinden, zelfs zonder een ANWB Onderweg account aan te maken. Wil je ook parkeertransacties doen dan maak je wel een account aan. Wil je ook gebruik maken van de Wegenwacht? Dan koppel je eenvoudig je lidmaatschap. Je digitale ledenpas vind je in de Mijn ANWB omgeving.

ANWB Onderweg app installeren

Enthousiast over de ANWB Onderweg app? Eenvoudig files vermijden, parkeerplekken vinden en indien nodig de Wegenwacht bereiken? Kies dan voor de ANWB Onderweg app download en ervaar zelf het gemak van deze alles-in-1 applicatie voor onderweg.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Parkeer apps.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Tango app.