Movavi Screen Recorder downloaden

Heb je behoefte aan een gratis schermopname applicatie? Zoek niet verder — we hebben wat je nodig hebt!

Maak kennis met Movavi Screen Recorder, een gratis desktop applicatie ontworpen om je te helpen met het maken van foutloze opnames van je volledige monitor, specifieke webvensters, of geselecteerde gebieden van het scherm.

Hieronder vind je een tabel met de belangrijkste functies van Movavi, evenals een gedetailleerd overzicht van de taken waarbij het je kan helpen.

Ondersteunde besturingssystemen Windows, macOS
Belangrijkste functionaliteit schermvideo- en audio-opnames, schermafbeeldingen maken
Export-bestandsindelingen MP4, AVI, MOV, MKV, WebM (video); PNG, BMP, JPG, GIF (afbeeldingen); MP3 (audio)
Extra functies planning voor schermopnames, optie om video- en audio-content apart op te nemen, toevoeging van grafische elementen boven op een scherm, webcam-overlay, schermopnames met scrollen

Met deze handige desktop applicatie kan je het volgende doen:

  • Je scherm vastleggen terwijl je andere web en desktop software gebruikt
  • Je videogesprekken in Skype, Zoom en Google Hangouts opnemen.
  • Hoogwaardige schermafbeeldingen maken.

De desktop toepassing stelt je in staat zowel je audio als scherm op te namen, samen of afzonderlijk, ongeacht of je online of offline bent.

De gratis videorecorder bevat een functie voor webcam-overlay. Daarmee kan je je camerascherm van de rest van je content scheiden. Bovendien kan je boven op je scherm tekenen in zowel de video-opnamemodus als de schermafbeeldingmodus. Deze functie maakt de toepassing ideaal voor content creators.

Hoe Kan Je Movavi Screen Recorder Gratis Downloaden?

Movavi Screen Recorder heeft een intuïtief download- en installatieproces:

  • Ga naar de hoofdpagina van de toepassing
  • Kies tussen macOS of Windows
  • Download het installatiebestand
  • Voer het bestand uit, accepteer de licentieovereenkomst en klik op “Installeren”
  • Terwijl de toepassing geïnstalleerd wordt, kan je het installatiescherm bekijken voor basisinformatie over het product en handige tips voor gebruik

Na de installatie, word je automatisch naar de pagina "Nu kopen" doorgestuurd.

Je bent niet verplicht om de premium versie van de schermopname software te kopen. Begin maar met de free versie die al een handige en volledig onopvallende widget aan de rechterkant van je scherm heeft. We raden ook aan dat je het leerportaal bezoekt. Daar kan je deskundige tips over het maken van videomateriaal vinden.

In essentie zijn de functionaliteiten van de gratis en betaalde versies van de toepassing hetzelfde. Het enige verschil is dat je geen tags of beschrijvingen aan je video's toevoegen kan tenzij je de betaalde versie gebruikt. En ja, de bestanden die vanuit de gratis versie van de desktop toepassing geëxporteerd worden zullen het watermerk van Movavi bevatten.

Als je ervoor kiest om dit te verwijderen, ga naar de pagina "Nu kopen", koop het programma, en activeer de premium versie met de code die je via e-mail ontvangt.

Het bedrijf biedt ook een proefperiode van 7 dagen aan, zodat je de tijd hebt om te overwegen of de toepassing aan jouw schermopname behoeften voldoet.

Movavi Screen Recorder: Wat Kan Je Ermee Doen?

Video- en audio-opname

Neem het volledige scherm op of een deel daarvan op. Om je volledige scherm vast te leggen, hoef je alleen maar op de knop "Volledig scherm" te klikken. Je kunt ook een specifiek webvenster selecteren om op te nemen. Bij het vastleggen van delen van je scherm, selecteer je eenvoudig het gebied dat je opnemen wilt. Met de toepassing, kan je ook een webcam-overlay aan je video's toevoegen of de webcamvideo apart opnemen.

Voeg tekeningen toe aan je video's. Gebruik Movavi Screen Recorder om notities en schetsen aan je opnames toe te voegen. Als je een app zoekt die toetsaanslagen vastlegt en cursor- of muisklikken markeert, kan Movavi dat ook.

Plan opnametaken. Je zult nooit meer je favoriete podcasts, webinars, groepsgesprekken en live-evenementen missen! Met behulp van de opname planner kan je de opnametijd selecteren en aangeven of je audio of video (of beide) wilt maken.

Verbeter je audiobestanden. Naast gelijktijdige opname van microfoon- en systeemgeluiden biedt de app geavanceerde functies om de kwaliteit van je audioclips te verbeteren. Dit omvat functies zoals het verwijderen van achtergrondgeluid, het aanpassen van het volume en het toevoegen van verschillende audio-effecten.

Schermafbeeldingen

Pas de schermafbeelding instellingen aan. Net als bij videomateriaal kan je de parameters van schermafbeeldingen aan je behoeften aanpassen. Het programma kan momentopnamen van een geselecteerde video, een deel van je scherm of het hele scherm maken.

Voeg visuele elementen toe. Met behulp van de applicatie kan je tekst, vormen en andere grafische elementen aan je schermafbeeldingen toevoegen om specifieke delen daarvan te markeren. Deze functie is vooral handig voor docenten, grafisch ontwerpers en iedereen die impactvolle presentaties wil maken.

Maak meerdere schermafbeeldingen tegelijkertijd. Zeg vaarwel tegen het omslachtige proces van afzonderlijke schermafbeeldingen maken. Met de functie voor het vastleggen van scrollende schermen kan je eenvoudig meerdere schermafbeeldingen in één sessie opnemen en deze met visuele elementen verrijken.

Met de toepassing kunnen gebruikers content naar Google Drive, YouTube, populaire berichten-apps zoals WhatsApp en Telegram, of via een deellink exporteren. Je kunt bestanden natuurlijk ook rechtstreeks op je computer opslaan.

Movavi Screen Recorder is een uitstekende oplossing voor professionele contentmakers, managers van digital-first-bedrijven, studenten en iedereen die hun browse-ervaring naar een hoger niveau wil tillen.

Movavi blijft het product met nieuwe functies uitbreiden. Bovendien geven ze prioriteit aan online beveiliging, in tegenstelling tot veel gratis schermopname programma's die mogelijk niet onthullen hoe ze gebruikersgegevens verzamelen en beheren of beveiligingskwetsbaarheden in hun producten negeren. Je kunt er dus op vertrouwen dat je geen slachtoffer van hackers of malware-aanvallen wordt.

Last but not least biedt Movavi uitgebreide klantenondersteuning en een portal met gedetailleerde handleidingen om eventuele problemen tijdig op te lossen en je het meeste uit de app te helpen halen.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Screenshots Maken.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Snagit.