Tikkie downloaden

De boodschappen voor een etentje met vrienden? Het gezamenlijke cadeau voor Vaderdag? We schieten allemaal wel eens wat voor. Wel zo fijn als je het geld daarna snel weer op je rekening hebt. Met de gratis te downloaden Tikkie-app stuur je via WhatsApp een betaalverzoek naar vrienden en familie, waarmee zij eenvoudig het geld kunnen overmaken.

Hoe werkt Tikkie app?

Je meldt je aan in de app met je naam en telefoonnummer. Daarna vul je het IBAN-nummer in waarop je het geld wil ontvangen. Vervolgens kun je een betaalverzoek aanmaken en die link versturen via WhatsApp, Telegram of e-mail naar vrienden of familie. Ontvangers openen vervolgens de link en betalen eenvoudig via iDeal.

Waarom Tikkie?

Naast dat je met Tikkie geen rekeningnummers meer hoeft uit te wisselen, heeft de app nog een aantal andere voordelen:

  • Welke bank je ook hebt: iedereen kan Tikkie gebruiken
  • Ontvangers kunnen betalen zonder de app te installeren
  • Je betaalt geen transactiekosten

Gratis Tikkie app downloaden

Tikkie maakt geld voorschieten een stuk minder vervelend. Download de app gratis via onderstaande link, meld je aan, verstuur je betaalverzoek en in no-time heb je je voorgeschoten geld weer terug.

Kies het juiste besturingssysteem en download Tikkie app via de button.

Hoe werkt Tikkie?

Met de Nederlandse betaalapplicatie kunnen gebruikers gemakkelijk geld ontvangen of een verzoek sturen tot betaling, via een link die gedeeld kan worden. Meestal wordt dit via WhatsApp gedaan, maar het kan bijvoorbeeld ook via e-mail.

  • Geld ontvangen met Tikkie: maak een verzoek aan met het gewenste bedrag en stuur de gegenereerde link naar de persoon in kwestie die moet betalen.
  • Geld versturen via Tikkie: als je een link ontvangt met een bedrag dat je moet betalen, kun je eenvoudig doorklikken en de betaling via je bank verrichten.

Wat is een Open Tikkie?

Soms wil je het liefst naar meerdere mensen tegelijkertijd de link sturen, maar is het bedrag voor iedereen anders. Een goed voorbeeld is als je met zijn allen uit eten bent geweest, en het bedrag niet wil splitten, maar ieder voor zich telt. In dat geval biedt een Open Tikkie uitkomst. Iedereen kan zelf het bedrag bepalen. Deel kassabon in WhatsApp en stuur er de Open Tikkie achteraan. Na betaling ontvang je bericht in de app.

Moet ik een Tikkie account hebben om het te gebruiken?

Je moet een Tikkie account hebben om een Tikkie betaling te versturen aan anderen. Ontvang je zelf een betaalverzoek? Dan is een account niet noodzakelijk. Via de link word je automatisch doorgestuurd en selecteer je handmatig de juiste bank.

Welke banken ondersteunen Tikkie?

Eigenlijk alle banken, zolang het om een Nederlandse bank gaat. Daarnaast heb je ook een telefoonnummer uit Nederland, België of Duitsland nodig.

Zitten er limieten aan Tikkie?

Ja, qua bedragen wel. Zo mag je betaalverzoek maximaal €750 per keer bedragen en kun je per verzoek maximaal 30 betalingen ontvangen ter waarde van €2.500. Dit is tevens het limiet dat je via Tikkie in 24 uur kunt krijgen. Daarna gaat de teller weer naar nul.

Hoe snel geld op rekening met Tikkie?

Dat hangt af van je bank/betaalmethode. Meestal staat het geld direct tot enkele uren na overschrijving op de rekening van de ontvanger. 5 seconden is het streven van Tikkie! Soms kan het tot één werkdag duren, maar dat zijn uitzonderingen.

Wat kost Tikkie?

Tikkie is gratis voor particulieren. Tikkie zakelijk gebruiken? Dat behoort tevens tot de opties. Afhankelijk van het gekozen abonnement dient er dan wel betaald te worden, een vast bedrag per transactie (vanaf €0,15 per transactie). Het verdienmodel van Tikkie zit dus ook echt bij de zakelijke klant. Zo verdient het bedrijf ook aan cashbackacties, die aangeboden worden via Tikkie zakelijk. Vaak is voor zakelijk een betaalrekening bij ABN AMRO vereist. Leuk om te weten dat ABN AMRO mede-ontwikkelaar is van Tikkie.

Is Tikkie veilig?

Tikkie wordt gezien als een veilige betaal app en dat is ergens ook logisch, gezien Nederlandse banken Tikkie ondersteunen. Het maakt gebruik van beveiligde verbindingen en het bewaart geen persoonlijke bankgegevens. Check wel even voor de zekerheid de link, want een Tikkie heeft een vaste opzet: https://tikkie.me/pay. Controle zorgt ervoor dat je niet op een nep-betaalverzoek reageert.

Start nu met de Tikkie betaal app!

Ondertussen heeft Tikkie al flink aan populariteit gewonnen en is het eenvoudig te gebruiken met Nederlandse banken, waaronder Rabobank, ABN AMRO, Regiobank en ING. Ook zakelijk wordt het steeds vaker ingezet. Zo kunnen klanten van DHL hun pakketten soms zelfs betalen via een Tikkie. Probeer het zelf.

Download Tikkie App!

De Tikkie App download is beschikbaar via deze pagina, voor iOS en Android. Heb je de applicatie nog niet en ben je benieuwd? Download de Tikkie app gratis en start direct! Grote kans dat als je er eenmaal mee begint, je nooit meer zonder wilt. Geld terugvragen, betalen en groepsuitgaven bijhouden was nog nooit zo gemakkelijk.

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Shopping.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Boeken op eBook.nl.