Among Us downloaden

Het spel Among Us is tegenwoordig razend populair. Op zoek naar een gratis Among Us download? Dan zit je goed op deze pagina van Downloaden.nl!

Wat is Among Us?

Among Us is een multiplayer avonturenspel dat je speelt met andere spelers, vrienden of anderen over de hele wereld. In totaal speel je met 4 tot 10 mensen, die zijn opgedeeld in een van de twee beschikbare rollen: de crewmembers die moeten proberen te overleven, en de imposters die moeten proberen te voorkomen dat de rest overleeft!

De game Among Us werd gelanceerd in 2018 en won vooral in 2020 aan bekendheid, onder meer doordat er via TouTube en Twitch veel aandacht aan werd besteed. Ondertussen heeft het spel meer dan 500 miljoen actieve spelers. Groot voordeel is dat het spel eenvoudig te begrijpen is. Geen uren oefenen, maar direct spelen en genieten.

 • Speel als crewmember of imposter
 • Sociaal spel: speel met anderen over de hele wereld
 • Of nodig vrienden uit via een Private Link
 • Among Us app en desktop

Gratis Among Us downloaden

Wil je Among Us downloaden, gratis en voor niets? Dan zit je goed op deze pagina van Downloaden.nl. Word jij de imposter of de crewmember? Ontdek het zelf! Hoe werkt Among Us gratis downloaden?

 1. Start de download via de button
 2. Kies het juiste besturingssysteem
  App: Among Us iOS of Among Us Android
  Desktop: Among Us Windows
 3. Maak een game-name aan en start!

Je zet de Among Us app gratis op je smartphone, zowel op iOS als Android. Wil je Among Us op Windows spelen? Dan zal je het spel moeten kopen in de Steam Store. We raden je dus aan om de eerste keer Among Us op je smartphone te spelen, want als het je dan bevalt dan kun je altijd nog de Among Us pc versie kopen.

Among Us Mac: hoewel veel gebruikers verlangen naar Among Us spelen op Mac, is dit op moment van schrijven (nog) niet ondersteunend. Optioneel kun je Parallels downloaden, waarmee je Windows software op MacOS kunt laten draaien.

Hoe werkt Among Us?

Nadat je je eigen game name hebt gekozen kom je in een ruimteschip terecht. Je bent daar met meerdere personen en weet dus niet wie de imposters zijn (of je bent het zelf). Vervolgens voer je de taken uit die je krijgt.

Among Us winnen als crewmember

Elke groep kan 1 tot 3 imposters (bedriegers) hebben. Heb je een bedrieger geïdentificeerd en uitgeschakeld, dan weet je dus niet of er nog meer gevaar op de loer ligt. Kom je een lijk tegen of heb je een vermoeden wie de verrader is? Dan kun je een melding maken en communiceren met andere teamleden. Jullie kunnen een verrader wegstemmen. Voltooi daarnaast alle taken en krijg op die manier power, bijvoorbeeld om het ruimteschip te repareren. Zo kunnen jullie uiteindelijk ontsnappen en winnen jullie als crewmembers het spel, mits je niet weggestemd bent of vermoord bent door een imposter uiteraard.

Among Us winnen als imposter

Als bedrieger is het aan jou de taak om de crewmembers neer te halen. Verstop je in lege kamers of bespring slachtoffers vanuit ventilatieschachten. Ga bijvoorbeeld om het hoekje staan en pak een voorbijkomende crewmember. Maar let op, doe dat niet als de andere crewmembers het zien, want anders weten ze dat jij de bedrieger bent. Je wint het spel als je de teamleden hebt neergehaald voordat zij kunnen ontsnappen.

Online Among Us spelen met vrienden

Als je de free Among Us download gebruikt dan kun je met mensen over de hele wereld spelen. Speel je liever met je eigen vrienden? Dan kun je een ‘private link’ aanmaken. Die stuur je naar bekenden en dan kunnen jullie je eigen Among Us game starten!

Updates en Among Us 2 release

In augustus van 2020 werd Among Us 2 aangekondigd. Dit werd echter al snel weer ingetrokken, met als reden dat de ontwikkelaars liever het originele spel wilden door ontwikkelen. Er worden dan ook regelmatig Among Us updates aangekondigd waarin bijvoorbeeld nieuwe ruimtes worden geïntroduceerd, de bewegingsvrijheid wordt verbeterd, nieuwe taken worden toegevoegd of waarmee je je character meer kunt personaliseren. Among Us online spelen? Ga nu voor de laatste Among Us free download en ervaar zelf hoe leuk het spel is!

Wellicht wil je toch iets anders downloaden uit de categorie: Spelletjes en Games.

Een mogelijk vergelijkbare gratis download is Age of Empires 3.